Apple Watch için bir dönemin sonu: Bu uygulama artık kullanılamayacak

Apple, Meta’nın kullanışlı uygulaması Facebook Messenger’ı akıllı saati Apple Watch’tan kaldırmaya hazırlanıyor. Şirket tarih verdi...

Apple Watch için bir dönemin sonu

Meta'nın Messenger uygulaması 31 Mayıs'tan itibaren Apple Watch'tan kaldırılıyor, ancak kullanıcılar gelen mesajları görmeye devam edebilecekler. Uygulamanın kaldırılması, kullanıcıların artık Facebook mesajlarına saatlerinden yanıt veremeyecekleri ve bunun yerine iPhone'larındaki uygulamaya başvurmaları gerekeceği anlamına geliyor.

Bir Meta sözcüsü konuyla ilgili olarak, "Kullanıcılar Apple Watch'larından Messenger bildirimlerini almaya devam edebilirler, ancak haziran ayının başından itibaren artık saatlerinden yanıt veremeyecekler," dedi: "Kullanıcılar kişisel mesajlarını uçtan uca şifreli hale getirmek için çalıştığımız iPhone, masaüstü ve web üzerinden Messenger'ı kullanmaya devam edebilirler."

Messenger uygulaması 2015 yılında Apple Watch'ta ses klipleri ve çıkartmalar gönderme seçeneği ile tanıtılmıştı ancak kullanıcının metin yanıtları vermesine izin vermiyordu. Eğer bir Apple Watch kullandıysanız, küçük ekranda mesaj yazmaya çalışmanın zaten çok eğlenceli ve kolay bir şey olmadığını biliyorsunuzdur.

Apple’ın bu hamlesi, bir kısım Apple Watch kullanıcılarından tepki görmüş durumda. Kullanıcılar hayal kırıklığı yaşadıklarını söylerken, uygulamanın Apple Watch’tan kaldırılma fikrine katılmadıklarını sosyal medyadan paylaştılar. Peki, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda yazın.