Apple Bir İlke İmza Attı! iPhone da artık USB-C’li! Peki, Apple Bunu Neden Yaptı?

Apple, iPhone 15 serisi ile bir ilke imza attı ve iPhone 15 serisi, ilk USB-C bağlantı noktası kullanan iPhone serisi oldu.

Apple bir ilke imza attı! iPhone da artık USB-C’li!

Apple, iPhone 15 serisini sonunda tanıttı. Milyonlarca teknoloji meraklısının canlı takip ettiği lansmanda, seriye gelen en heyecan yaratan yenilikse bağlantı noktasında oldu. Apple, iPhone 15 etkinliğinde bir ilke imza attı ve Lightning bağlantı noktasını ortadan kaldırdı!

Apple, 2012 yılında iPhone 5 ile tanıttığı Lightning bağlantı noktasına iPhone 15 serisi ile veda ediyor ve USB-C’ye geçiyor! Böylece iPhone 15 serisi, ilk USB-C bağlantı noktası kullanan iPhone serisi oldu.

Peki, Apple neden böyle bir hamlede bulundu?

Apple’ın USB-C serüveni aslında yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Avrupa Birliği, Apple ve diğer şirketlerin piyasadaki düzinelerce diğer cihazla aynı şarj standardını kullanması için uzun süredir çalışıyor. Komisyon sonunda Ekim 2022'de 100 watt'ın altında şarj olan her şeyin USB-C kullanmasını gerektiren bir yasada karar kıldı. Amaç, e-atıkları azaltmak ve ürünlerin maliyetini biraz da olsa düşürmek.

Apple’ın da e-atık tüketimini düşürme bilinciyle başlattığı şarj cihazlarını kutudan çıkarma girişimini destekleyen bu hamle, sonunda Apple tarafından da onaylanmış olacak ki, artık Apple ürünlerini USB-C ile göreceğiz.

iPhone 15’in USB-C bağlantı yuvasına geçiş yapması sosyal medyada da geniş yer buldu. Kimileri USB-C portunun daha kullanışlı olacağını söylerken, kimileri ise bunun da Apple’ın pazarlama stratejinin bir parçası olduğunu savundu. Kaldı ki Apple, USB-C - Lightning Adaptörünü 985 TL’den satışa sundu bile.

Bu değişiklik hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bekliyoruz!