Apple'da bir Windows hacker'ı!

Birkaç yıl önce Windows'un tüm açık kapılarını gözler önüne seren hacker, artık Apple'da...

Apple'da bir Windows hacker'ı

Apple, beş yıl önce Windows Vista'da, işletim sisteminin piyasaya çıkışını geciktirecek kadar çok güvenlik sorununu açığa çıkartan Kristin Paget'i işe aldı. O zamanlar Chris Paget olarak tanınan ve daha sonra cinsiyet değiştirerek Kristin Paget adını alan ünlü hacker, şu an Apple'ın güvenlik ekibinde. Linkedin profiline göre, işletim sistemi güvenlik araştırmacısı olarak çalışıyor.

Paget'in Apple'da tam olarak ne görev üstlendiği bilinmiyor. Apple, büyük ihtimalle güvenlik kaygıları nedeniyle, bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor.

Beş yıl önce, o zamanlar Chris Paget adını taşıyan Kristin Paget, Windows Vista'nın güvenliğini zorlama testine tabi tutması için Microsoft tarafından işe alınmıştı. Paget'in, uzman korsanlardan oluşan ufak ekibiyle birlikte buldukları, Vista'nın piyasaya çıkış tarihini ertelemek için yeterli olmuştu.

Microsoft'la imzaladığı gizlilik sözleşmesinin 2011'de sona ermesinin ardından, Las Vegas'da yapılan Black Hat güvenlik konferansında yaptığı konuşmada, "O kadar çok hata bulup tamir edilmelerine yardımcı olduğumuz için çok gururluyum" demişti.

Peki Apple, güvenlik konusunda bu kadar kaygılanmakta haklı mı? Haberimizin ikinci sayfasında...

Apple, Mac'ler için kaygılanmakta haklı mı?

Apple, Mac'ler için kaygılanmakta haklı mı?

Online reklam ajansı Chitika'nın bu yılın başlarında duyurduğuna göre, Amerika'da internet trafiğinin yüzde 13'ü, Mac OS X kullanan makinelerden kaynaklanıyor. Windows yüklü makinelerin oranının yüzde 85 olduğunu düşünürsek bu oran kulağa çok az gelebilir. Ne olursa olsun yüzde 13, korsanların ve Mac OS X kullanıcılarını tehdit edecek diğer kişilerin gazabını üzerine çekmek için yeterli bir oran. Yoksa Apple, Paget'in yardımıyla savunmasını güçlendirme ihtiyacı hissetmezdi...

Antivirüs yazılımı geliştiricisi Sophos, Nisan ayı başında, her beş Mac bilgisayardan birisine, bir çeşit Malware'in bulaşmış olduğunu açıklamıştı. Tam da o günlerde, 600.000 Mac bilgisayara trojan Flaskback bulaştığı fark edilmiş, başka bir güvenlik firması Apple'ın güvenlik konusunda Microsoft'un 10 yıl gerisinde olduğu yorumunu yapmıştı.

Okuyucu Yorumları