"Apple'da olmayan onda var"

Microsoft'un efsane kurucusu Bill Gates, geliştirdikleri bu cihaz üzerinden Apple'a taş attı!

Bill Gates'den Apple'a mesaj

Microsoft'un efsane kurucusu, ürettikleri Surface isimli tabletini överken Apple'a da laf atmaktan çekinmedi. Yeni tabletlerinin, mükemmel bir PC/tablet karışımı olduğunu belirten Gates, Apple'ın bunu başaramadığı görüşünde.

Teknolojiyle ilgili konularda pek yorum yapmayı sevmeyen Gates, Surface'ın "hepsi bir arada" özelliğine erişebilmeleri için Apple'ın mutlaka izlediği yolu değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Gates ayrıca, Surface sayesinde ayrı ayrı bilgisayar ve tablet almaya lüzum olmadığını zira Surface'ın bunları kullanıcılara aynı anda sunduğunu belirtti. "Tablette aradığınız her şeyi ve yine bilgisayardan beklediğiniz her şeyi tek bir cihazda topladık. Bu sayede artık insanların teknolojik cihazlara bakışı açısı değişecek."

Gates, katıldığı TV programında Steve Jobs'ı da anmayı ihmal etmedi. "Jobs hayattayken, Microsoft'un başaramadığı şeyleri gerçekleştiriyordu. Microsoft sahneye vaktinden önce çıkarken, Apple kusursuz bir zamanlamayla hareket ediyordu." Bunlara ek olarak Gates, Jobs'ın "bazı şeyleri kendisinden daha iyi yaptığını" itiraf etmekten de çekinmedi.

Okuyucu Yorumları