Apple'dan "çimdiği" çöpe atacak patent!

Apple, iPhone'unuzu kullanırken ona dokunmanıza bile gerek bırakmayacak yeni bir şeyler peşinde!

Dokunmaya bile gerek yok!

Apple'ın yaptığı son patent başvuruları, akıllı telefonlarımızda sıkça yaptığımız "çimdikleyerek" uzaklaşma/yakınlaşma hareketini gereksiz hale getirebilir.

Mayıs 2011'de dosyalanan patent, kullanıcının yüzünün ne kadar uzakta olduğunu bir sensör yoluyla algılayarak ekrandaki içeriğe otomatik olarak yakınlaşmayı veya uzaklaşmayı anlatıyor. "Rahatlık" ve "Yakınlaşma" adında İki moda sahip özelliğin bir modunda yakınlaşıp uzaklaşmak için ekrana dokunmanıza hiç gerek olmuyor.

Peki telefon yüzünüzün ekrana ne kadar yakın olduğunu hangi yolla algılayacak? Patente göre bu iş için telefonun kamerası, kızılötesi yakınlık sensörü veya bir SONAR sensör kullanılıyor. Telefonun kalibrasyonu için onu yüzünüzden çeşitli mesafelerdeki uzaklıklarda tutmanız isteniyor. Bu sırada telefon için gerekli olan uzaklık verileri toplanıyor.

Patent, bir yüz algılama yazılımı yardımıyla uzaklığın daha doğru bir biçimde algılanabileceğini de söylüyor. Diğer tüm patentler gibi, bu patentin de yaygın olarak kullanıma geçmesi için herhangi bir garanti yok. Yine de doğru bir biçimde çalıştığında kullanılmaması için bir neden yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları