Apple'ın sistemleri PC'leri neden geçemez?

Apple'a göre Mac sistemler PC'lerden çok daha iyi. Peki ama neden çoğunluk hala PC kullanıyor?

PC'yi güçlü kılan 5 neden

Tasarım, sağlamlık ve güvenlik gibi sebepler uzun zamandır Apple'ın Macintosh kullanmak için öne sürdüğü sebepler. Bu sebeplerin her biri tercih yaparken herkesin dikkate aldığı konular. Peki Mac, tüm bu konularda Windows'tan daha iyiyse, niye hala Mac kullanıcıları azınlıkta?

CHIP Online olarak, bu soruya verilebilecek 5 cevabı bir araya getirdik. Baştan söyleyelim; bunu yaparken amacımız PC'lerin Mac'lerden daha iyi olduğunu savunmak değil. Hem PC'lerin Mac'lerden, hem de Mac'lerin PC'lerden daha üstün oldukları noktalar elbette ki var. Hatta PC kullanıcılarının önemli bir kısmının Mac'lere hayranlıkla baktığı da bir gerçek. Bizim amacımız, işte bu tip PC kullanıcılarının, tüm hayranlıklarına rağmen neden Mac'e geçiş yapmadığını bulabilmek...


Ve diğer sebepler - I

Ve diğer sebepler - I

1. Mac pahallı!
Apple, Mac'in kullanıcılar için daha fazla değer sunduğunu iddia ediyor. Öyleyse bile herkes cebinden bir PC için harcayacağının 2-3 katını çıkartamıyor. Mac'in daha pahallı olması PC ile yola devam etmek için birinci sebep.

2. PC'ye alışığız
PC'ler evlerde, işyerlerinde, okullarda daha yaygın. Dolayısıyla pek çok insanın ilk kullancığı bilgisayar bir PC oluyor ve PC kullanmak alışkanlığa dönüşüyor. Bu durumda Mac kullanmaya başlamak neredeyse her şeye sıfırdan başlamak anlamına geliyor.

3. Yazılım konuları
Bir PC kullanıcısının Mac'e geçmesi demek, kullandığı yazılımların çoğunu değiştirmesi demek. Bu hem alışkanlık prensibini, hem de bütçeyi oldukça zorlayacak bir durum. Oyun konusu ise apayrı bir dünya. PC'deki oyunlar ile kıyaslayınca Mac'in oyun severleri tatmin etme ihtimali çok düşük.


Ve diğer sebepler - II

Ve diğer sebepler - II
Mac vs PC reklamları PC'cileri çok kızdırmıştı...

4. Mac'in kendini beğenmişliği itici
Bazılarına göre Mac'ler birer Porsche veya BMW'ye benziyor. Ne yazık ki gerçek hayatta bu araçların sahiplerinin bir kısmı çoğu insan için fazla havalı geliyor. Bazı Mac kullanıcıları da aynı durumda. Özellikle Apple reklamlarındaki kendini beğenmişlik çoğu PC kullanıcısını rahatsız ediyor.

5. Mac tek alternatif değil
Windows'un sorunları olduğu bir gerçek ve bunlarla daha fazla uğraşmak istemeyenler Mac'e geçebilirler. Fakat çoğu aynı donanımı ellerinde tutup, sadece Windows yerine Linux yükleyerek sorunlarını çözüyorlar. Mac'e geçmek içinse her şeyi değiştirmek gerekiyor.

Okuyucu Yorumları