Apple, iPhone Kamerası İçin Kılavuz Hazırladı

Apple'ın hazırladığı video ve ipuçları, hemen belli olmayan gizli kamera özelliklerine erişmenizi sağlıyor...

Apple'dan özel kılavuz!

Cep telefonu kamerasıyla kaliteli fotoğraf çekmek bazen zor olabiliyor. Örneğin son derece kaliteli kameralara sahip olan iPhone bile bir fotoğraf kılavuzuna sahip değil. Apple bu eksikliği ortadan kaldırmak için iPhone kullanıcılarına fotoğraf konusunda kılavuz ve ipuçları sağlayan bir yeni web sayfası açtı.

Bu ipuçlarından bazıları şunlar:

  • Altın saatte nasıl fotoğraf çekilir (Güneş batmadan önce hazır olun > Güneşi arkanıza alın > Ekrana dokunarak odaklanın ve pozlamayı ayarlayın > fotoğrafı çekin)
  • Ufuk çizgisi nasıl çekilir (Ayarlardan kılavuz çizgilerini açın (Ayarlar > Fotoğraflar ve Kamera > Kılavuz Açık) > Daha iyi vurgulamalar ve gölgeler için HDR'yi açın > ufuk çizgiler boyunca çerçeveleyin > fotoğrafı çekin)
  • Nasıl gün batımı siluet fotoğrafı çekilir (Özneyi güneş ile aranıza alın > ekrana basılı tutup odağı kilitleyin > ekrana dokunup kaydırarak pozlamayı ayarlayın > fotoğrafı çekin)

Bu ipuçlarından bazıları biraz bariz gibi görünüyor olabilir, ancak hazırlanan 16 videoya bakılırsa iPhone giderek daha karışık hale gelen fotoğraf özellikleri için gerçekten bir kılavuza ihtiyaç duyuyor.

Okuyucu Yorumları