Apple, iPhone'ları 3 senede bir yenileyebilir

Apple, iPhone 7'den itibaren, yıllardır değiştirmediği düzeni değiştirebilir!

iPhone için yavaşlama sinyali

Yeni bir iddiaya göre telefonlarda "daha az yeniliğe razı olma" dönemine girmek üzereyiz. En azından Apple'ın iPhone'da iki yerine üç senede bir önemli yenilikler yapmayı planladığı söyleniyor.

Apple'ın "muhtemelen" gerçekleştireceğine inanılan değişikliğin nedeni, telefon donanımlarında yapılabilecek yeniliklerin, en azından yepyeni bir teknoloji çıkana kadar, kısıtlı olması. İşlemcilerin giderek hızlandığı, yazılımların iyileştiği doğru, ancak bunlardan her sene elde edilen fayda, giderek azalıyor. Nikkei'nin iddiasına göre bu sene çıkacak olan iPhone'un görünüşü iPhone 6'ya "çok benzeyecek" ve kamera kalitesi, su geçirmezlik, daha iyi pil gibi birkaç alanda küçük geliştirmeler yapacak. Son iddia, kulaklık girişinin kaldırılacağını söylüyor.

2017 için hazırlanan iPhone ise organik LED ekran gibi daha büyük yenilikler içerecek. Arka aydınlatmaya ihtiyaç duymayan OLED ekranlar, daha canlı ve derin renkler oluşturabiliyor, aynı zamanda pil tüketimini azaltabiliyorlar. Nikkei'ye göre Apple, 2016'da 2015'dekinden fazla iPhone satmayı ummuyor.

Okuyucu Yorumları