Apple, klasik müzik için neden ayrı bir uygulama olan Music Classical'ı sunmayı seçti?

Apple, klasik müzik severler için neden ayrı bir uygulama olarak Apple Music Classical'ı sunmayı seçti? Bunu mevcut Apple Music uygulaması ile yapamaz mıydı?

Apple, klasik müzik için neden ayrı bir uygulama sunmayı seçti?

Apple, uzun zamandır beklenen Apple Music Classical uygulamasını geçtiğimiz gün yayınladı. 2021 yılında, klasik müziğe özel bir hizmet olan Primephonic'i satın alan Apple, Apple Music'e benzer bir tasarımla gelen ancak Primephonic özelliklerine sahip kendi uygulamasını oluşturdu.

Apple, klasik müzik için neden ayrı bir uygulama yayınlamayı seçti?

Şirket, bir destek belgesi aracılığıyla bu hizmeti mevcut Apple Music uygulamasına entegre etmek yerine neden ayrı bir iPhone uygulaması yayınladığını şöyle açıklıyor: “Klasik müzik farklıdır. Daha uzun ve daha ayrıntılı parçalara, her eser için birden fazla sanatçıya ve tanınmış eserlerin yüzlerce kaydına sahiptir. Apple Music Classical uygulaması, klasik müziğin karmaşık veri yapısını desteklemek için tasarlandı.

Voice dışındaki tüm Apple Music planlarına dahil olan hizmet, 5 milyondan fazla parça sunuyor. Hizmet sayfasında Beethoven'ın Altıncı Senfonisinden dünyanın en ünlü orkestralarının olağanüstü performanslarına kadar her şeyin bulunduğu belirtiliyor.

Uygulama bestecilere, eser numarasına veya anahtar notaya göre arama yaparak tam olarak istediğiniz kaydı bulmanıza imkan tanıyor. Uygulamanın özel arayüzü, aradığınız parçayı bulduğunuzda tam hareket başlıkları ve katkıda bulunan sanatçıların tam listesi dahil olmak üzere her eserdeki temel bilgileri görmenizi sağlıyor.

Apple, “yalnızca özelleştirilmiş yeteneklere ve tür için tasarlanmış güzel bir arayüze sahip yepyeni bir uygulamanın karmaşıklığı ortadan kaldırabileceğine ve klasik müziği hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için kolayca aranabilir, göz atılabilir ve erişilebilir hale getirebileceğine” inanıyor.