Apple One ve diğer Apple hizmetleri, şirketin gelirlerinin dörtte birini oluşturmaya çok yakın

Apple'ın sadece telefon satarak para kazandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şirket, Apple One aboneliği ve bu aboneliğe dahil olan Apple Music gibi hizmetlerden de servet kazanıyor.

Apple hizmetleri, şirketin gelirlerinin dörtte birini oluşturmaya çok yakın

Geçen sene Apple, 2 milyardan fazla aktif cihaz kullanıcısına ek olarak, servislerinin 975 milyon aboneye sahip olduğunu duyurdu. Yeni sayılar hakkında resmi bilgiye sahip olmasak da, Counterpoint Research tarafından yapılan bir çalışma, Apple hizmetlerinin 2025 yılında şirket gelirlerinin dörtte birini karşılayabileceğini ortaya koydu.

Rapora göre, 2025 yılı Apple hizmetlerinin yıllık gelirlerinin ilk kez 100 milyar doları aşacağı yıl olabilirken, şirket 2024 yılında ilk kez 400 milyar dolarlık gelir elde edebilir. Bu başarı, hem donanım hem de hizmetler segmentlerindeki büyümeyle desteklenecek.

Avrupa Birliği ve ABD Adalet Bakanlığı'nın Apple'ı incelemesi nedeniyle bile Counterpoint Research bu sayılar konusunda iyimser. Araştırma direktörü Jeff Fieldhack, "Risk olduğunu biliyoruz, ancak şu an erken bir aşamadayız. Bu nedenle, en azından orta vadede, iPhone kullanıcı tabanının para kazanma biçimini etkileyecek herhangi bir etki beklemiyoruz" diyor.

Bugün hangi hizmeti satın almak isterseniz?

iPhone, Apple gelirlerinin yarısını oluşturmaya devam etse de, şirketin hizmet stratejisi meyvesini veriyor. 2019 yılında Apple, birkaç yeni hizmet duyurmuş ve bir yıl sonra tüm hizmetleri üç farklı kademede birleştiren Apple One aboneliğini tanıtmıştı.

Counterpoint'e göre Apple One aboneliği, Apple Music ve AppleCare+, giderek büyüyen cihaz sayısıyla birlikte önemli dönüm noktalarına imza atan hizmetler arasında yer alıyor. Raporda ayrıca, gelişmekte olan pazarların hala diğer Apple ürünleri için gelecekteki büyümeye yardımcı olacağı vurgulanıyor. Çünkü şirket Apple iOS ekosistemine yeni kullanıcılar katmaya hazırlanıyor ve bu kullanıcıların hepsi "eli mahkum" yeni hizmetler satın alacaklar.

Apple One nedir?

Apple One, iCloud+, Apple TV+, Apple Music, Apple Arcade, Apple Fitness+ ve Apple News+ hizmetlerini tek bir abonelik altında sunan bir hizmet. Ama ne yazık ki bu hizmete Türkiye'de abone olmak mümkün değil. Bunun yerine kullanıcılar, bahsi geçen ve ülkemizde de desteklenen hizmetlere ayrı ayrı abone olmak zorunda.