Apple, Ping ve Chomp'u tarihe gömdü

Apple da, işe yaramayan hizmetlerini bir bir kapatan Google'a özendi. İşte Apple'ın iki yeni kurbanı

Apple da kepenk indirdi!

Apple, iki sene önce hizmete sunduğu sosyal ağ Ping'i iTunes'dan kaldırarak son yolculuğuna uğurladı. Sosyal görevleri iTunes 11'in üstleneceği ve Ping'in kapatılacağı, iPhone 5'in çıkışıyla beraber duyurulmuştu.

2010'da tanıştığımız Ping, iTunes'a eklediği sosyal özellikler sayesinde kullanıcıların çalma listelerini yayınlamasına ve kullanıcının arkadaşlarının hangi müzisyenleri dinlediğini görmesini sağlıyordu. Ancak sistemin kullanımı yeterince kolay değildi; örneğin arkadaşlarınızı bulmanız güçtü. Facebook, SoundCloud, Spotify gibi hizmetlerin yükselişi ile Ping, aslında bir bakıma ölü doğmuştu.

Bu arada Apple, Ping'in yanında bir hizmetini daha tarihe gömüyor. Eylül ayının sonunda kapanacak olan Chomp adındaki uygulama arama motoru, Apple tarafından bu senenin başlarında satın alınmıştı. Geçtiğimiz aylarda Android uygulamalarını desteklemeyi durduran hizmet, tamamen kapanma noktasına geldi. Uygulamayı hala kullanmaya çalışan kullanıcılar, Chomp'un 30 Eylül itibariyle kapandığı mesajını alıyorlar.

Okuyucu Yorumları