"Apple sizin verilerinizle ilgilenmiyor!"

Apple CEO'su Tim Cook, Facebook ve Google gibi rakiplerini çok hassas bir noktadan vurdu!

Apple'dan şaşırtıcı suçlama!

Apple CEO'su Tim Cook, veri mahremiyeti hakkında konuştu ve kendileri dışında kalan diğer Silikon Vadisi firmalarını, bilgi toplamaya ve bu bilgileri paraya çevirmeye çalışmakla suçladı. Electronic Privacy Information Center'dan Freedom Award (Özgürlük Ödülü) alırken uzaktan konuşan Cook, insanların özeline saygı duyulması ile ilgili mesajını direkt olarak vermeyi tercih etti.

Cook'un konuşmasının bir kısmı şu şekildeydi: "Sizinle şu anda Silikon Vadisi'nden, en seçkin ve başarılı firmaların kurduğu yerden konuşuyorum. Onlar (diğer firmalar) hakkınızda öğrenebilecekleri her şeyi topluyorlar ve bunu paraya çevirmeye çalışıyorlar. Bunun yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ve bu da Apple'ın dönüşmek istediği bir firma türü değil. Yani verilerinizi istemiyoruz."

Cook'un konuşmasının hedeflerini tahmin etmek güç değil. Uzun bir zamandır kişisel verileri reklam amaçlı kullandıkları iddia edilen Google ve Facebook gibi devler... Apple'ın HealthKit ve HomeKit gibi, insanların hayatlarında daha önce toplanmayan verileri toplayan uygulamalar yayınladığı bir dönemde, bu verilerin reklam amaçlı kullanılmayacağı garantisini vermesi güzel bir gelişme. Ancak Apple'ın da, daha önce Google ve Facebook'a yapılan eleştirilerden nasibini aldığını unutmamak gerekiyor.

Okuyucu Yorumları