Apple ve HTC, patent işini tatlıya bağladı

Apple, uzun süredir patent savaşı yaptığı cep deviyle sonunda anlaştı! İşte o dev ve yaşananlar...

Ve sonunda anlaştılar...

Patent anlaşmazlıkları ve patent davalar, tüketicilere yönelik teknoloji endüstrisinin vazgeçilmez bir parçası gibi. Cep üreticisi HTC ve Apple arasında 2 yıldan daha uzun bir zamandır devam eden patent anlaşmazlığı ise sonunda ışık göründü.

HTC ve Apple, yaptıkları açıklamalarda "yasal farklılıklar konusunda anlaşmaya vardıklarını" söylediler. İki şirket, anlaştıklarını bir basın bildirisi yoluyla duyurdular.

"HTC ve Apple, şu anki davaların bırakılmasına karar vermiş ve 10 senelik bir lisans anlaşmasına varmışlardır. Lisans, iki tarafın da şu anki ve gelecekteki patentlerini kapsamaktadır. Anlaşmanın koşulları gizli kalacaktır."

Basın bildirisinde Apple CEO'su Tim Cook ve HTC CEO'su Peter Chou'dan alıntılar yapılırken, iki şirketin de anlaşma dolayısıyla mutlu oldukları, artık yeniliklere odaklanabilecekleri sözleri yer aldı.

Patent anlaşmazlığı, Apple'ın Mart 2010'da HTC'ye iPhone ile ilgili 20 patentini çiğnediği dolayısıyla dava açmasıyla başlamıştı. HTC ise Mayıs 2010'da Apple'ın birkaç HTC patentini çiğnediği gerekçesiyle rakibine bir karşı dava açmıştı.

Okuyucu Yorumları