Apple yazılımlarını güncellemeyi unutuyoruz!

Windows kullanıyorsunuz ve bilgisayarınızda Apple yazılımları da var. Öyleyse bu habere kulak verin!

Apple yazılımlarına dikkat!

Windows bilgisayarlarda yüklü uygulamaları kapsayan bir araştırma, kullanıcıların Apple yazılımlarının güncel sürümlerini kullanmadığını gösterdi. Apple'ın multimedya programı QuickTime ve iTunes yazılımları artık Flexera şirketinin bir parçası olan Secunia Research tarafından riske en açık programlar arasında listelendi.

Yapılan araştırmada ABD kullanıcıları arasında, Quick Time yüklü bilgisayarların yüzde 61'inde en son sürümün olmadığı görüldü. Bu bilgisayarların yüzde 47'sinde ise iTunes yazılımın eski sürümlerinin kurulu olduğu tespit edildi.

Bu elbette Apple'ın suçu değil. Uygulamaların yeni sürümleri için kullanıcıları uyaran birçok yazılım şirketi olsa da, bunları yüklemek büyük ölçüde kullanıcı tercihine kalıyor.

Veriler, Ekim 2014 tarihinden geçtiğimiz aya kadar, Flexera'nın tüm uygulamaların güncel olup olmadığını denetleyen Personal Software Inspector isimli ücretsiz bir aracı ile toplandı ve program yaklaşık 8 milyon bilgisayara yüklendi.

Yamasız güvenlik açıkları bilgisayarları ele geçirmek isteyen bilgisayar korsanları tarafından kullanılabilir. Çünkü eski sürümde kalmış bir yazılım potansiyel bir güvenlik riski oluşturacaktır. Geçtiğimiz yıl boyunca QuickTime üzerinde 18 adet güvenlik açığı tespit edilmişti.

En korumasız ilk beş program arasında Adobe Reader X 10.x, Oracle Java JRE 1.8.x/8.x ve Adobe Reader XI 11.x de yer alıyor.

Okuyucu Yorumları