Apple’ın ortaya çıkan yeni patenti, sanal gerçeklik destekli bir otomobile mi işaret ediyor?

Apple’ın yaptığı yeni bir patent başvurusu, firmanın otonom giden bir araç içindeki yolcuları eğlendirmek için sanal gerçeklik teknolojisini nasıl kullanacağını gösteriyor.

Apple’dan "sanal gerçeklik destekli otomobil" mi geliyor?

Apple tarafından alınan şaşırtıcı bir patent, sürücüsüz bir arabanın ve bir VR başlığının yolcuları yolculuklarında eğlendirmek için nasıl birlikte çalışabileceğini ortaya koyuyor. Patentte bahsedilen sistem, VR başlık kullanıcıların bir oyuna dalmasına veya arkadaşlarını ve ünlüleri sanal seyahat arkadaşları olmaları için davet etmesine imkan veriyor.

Patent ayrıca kullanıcıların hareket halindeyken bir iş toplantısına nasıl katılabileceğini de gösteriyor. Sanal bir toplantı odasında toplantıyı izlerken bir taraftan da dışarıdaki manzaranın keyfine varabileceksiniz. Bunun, hareket hastalığını azaltacağı düşünülüyor.

Deneyimin sadece görsel olmakla sınırlı kalmayacağı da düşünülüyor. Apple'ın, araç içine hava üfleyerek, ses çalarak ve koltukları hareket ettirerek kullanıcılara 4D deneyimi yaşatma ihtimali de var.

Bu patentin gerçekten uygulamaya konup konmayacağı veya Apple’ın gerçekten bir VR destekli elektrikli otomobil üretip üretmeyeceği henüz net değil. Ancak patent, firmanın en azından bu tür yeni teknolojilerle ilgilenmekte olduğunu ortaya koyuyor.