...Ve beklenen tarih ortaya çıktı: Apple, Mart 2023'te düğmeye basabilir

Apple'ın bir türlü ortaya çıkmayan karma gerçeklik başlığı, yeni bir iddiaya göre gerçek olmaya hiç olmadığı kadar yakın.

...Ve tarih ortaya çıktı: Mart 2023'te gelebilir

Apple'ın karma gerçeklik başlığı, görünüşe göre söylenti alanından çıkıp satın alabileceğiniz gerçek bir ürüne dönüşüyor. Bildirilene göre cihazın seri üretimi Mart 2023'te başlayacak.

MacRumors aracılığıyla DigiTimes tarafından bildirilene göre, bu özel donanım ürünü için Pegatron üretim ortağı görevini üstlenecek. Firma içi kaynaklara dayanan habere göre, Nisan 2023'te tanıtım yapılabilir.

İlk üretim çalışmasının nispeten düşük olduğu, başlangıçta bir milyon üniteden daha az ünite üretileceği söyleniyor. Ayrıca bu haberde, başlık için yüksek bir fiyattan bahsediliyor ve piyasaya sürüldüğünde "ticari pazarlara" yönelik olacağına işaret ediliyor.

DigiTimes, cihazdan "genişletilmiş gerçeklik" veya "XR başlığı" olarak bahsediyor. Bu cihaz, hem tamamen kapalı sanal dünyalar anlamına gelen sanal gerçekliği (VR) hem de gerçek dünyanın üzerine yerleştirilmiş dijital öğeleri tanımlayan artırılmış gerçekliği (AR) birleştirecek.

Farklı şirketler farklı terimler kullanma eğiliminde olsa da bu tür bir AR/VR birleşimi için kullanılan bir diğer terim karma gerçeklik. Microsoft’un HoloLens 2 gibi ürünleri, Apple'ın sunmayı planladığı ürün hakkında iyi bir fikir verebilir.

Görünüşe göre gelecekte başka AR/VR cihazları sunulabilir, ancak bunların ilki, tüketiciler tarafından kolaylıkla erişilemeyecek pahalı bir donanım parçası olacak. Gelecekte sunulabileceği düşünülen diğer ürünlerin arasında bir VR veya karma gerçeklik başlığı ve AR merkezli, hâlâ piyasada göremediğimiz Apple Glass benzeri daha hafif bir ürün bulunuyor.