Apple'ın yıllardır sır gibi sakladığı Reality Pro en sonunda geliyor

Apple'ın uzun süredir söylentileri dolaşan ama bir türlü ortaya çıkmayan Reality Pro'su nihayet bu baharda ortaya çıkabilir.

Apple'ın sır cihazı nihayet geliyor

Yıllar süren geliştirme çalışmalarının ardından Apple'ın uzun süredir konuşulan artırılmış ve sanal gerçeklik başlığı neredeyse hazır gibi görünüyor. Bloomberg'den Mark Gurman'a göre şirket, cihazı Haziran ayındaki yıllık WWDC konferansından önce bu baharda duyurmayı planlıyor. Yıllardır beklenen lansmanın nihayet ufukta göründüğüne dair bir işaret olarak, Apple'ın başlığı bazı yüksek profilli yazılım geliştiricileriyle paylaştığı ve onlara yeni "xrOS" yazılımına ilk bakış eğitimi verdiği bildirildi. Gurman, ilkbaharda "Reality Pro "yu duyurduktan sonra Apple'ın cihazı sonbaharda piyasaya sürmesini bekliyor.

Apple’ın başlığı çıkarmak için acele etmesi, şirketin 2023 ürün serisinin geri kalanını etkileyecek. Yazılım cephesinde, şirketin iOS işletim sisteminin bir sonraki sürümü, Apple'ın yazılım mühendislerini xrOS ekibine ataması nedeniyle muhtemelen "başlangıçta planlanandan daha az büyük değişiklikle" karşımıza çıkacak. Gurman, "Aynı şey macOS 14 için de geçerli" diye ekliyor.

Apple'ın donanım planları daha da az heyecan verici. Şirketin iPad, Apple Watch ve ses cihaz serileri için planladığı "kayda değer" bir güncelleme yok. Gurman, OLED ekranlı yeni iPad Pro modellerinin yolda olduğunu, ancak bunların muhtemelen 2024 yılına kadar gelmeyeceğini söylüyor. Yaklaşan Mac Pro'nun "başka bir hayal kırıklığı" olacağı konusunda da uyarıyor. Gelecek masaüstü bilgisayarın 2019'daki selefiyle aynı tasarıma sahip olacağı ve Apple'ın M serisi yonga setlerinin mimarisi nedeniyle bilgisayarın RAM'ini kendi başınıza yükseltemeyeceğiniz bildiriliyor.

Şirketin tek heyecan verici cihazları yeni 15 inç MacBook Air ve iPhone 15 olabilir. Gurman, iPhone 15 serisinin tamamının Apple'ın yeni Dinamik Ada (Dynamic Island) özelliğine ve USB-C şarj özelliğine sahip olacağını söylüyor. Pro modelleri ayrıca yeni titanyum çerçeveler ve dokunsal ses düğmeleri içerecek.