Apple'ın MacBook Air'de yalnızca 8 GB RAM kullanma inadının sebebi ne?

Macbook Air kullanıcıları artık 8 GB hafıza sınırından kurtulmak istiyor. Ama Apple onlarla aynı fikirde değil ve 8GB inadından vazgeçecek gibi görünmüyor. Peki bu inadın sebebi ne?

Apple'ın 8GB RAM inadının sebebi ne?

Ateşli Apple hayranları bile şirketin giriş seviyesi depolama ve RAM konfigürasyonları söz konusu olduğunda her zaman cimri davrandığını dile getiriyorlar. Yakın tarihli bir örnek olarak, Apple'ın geçtiğimiz ay duyurduğu yeni M3 13 inç MacBook Air'i verebiliriz. Laptop'un özelliklerini gören pek çok kişi, 8 GB sistem belleği konusunda pek ikna olmadı.

Yanlış okumadınız, 1.200 dolardan daha fazla fiyata satılan temel seviye 13 inç MacBook Air, 8 GB Birleşik Bellek ile birlikte geliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi 16GB bellek isteyen kullanıcıların 200 dolar daha ödemesi gerekiyor. Görünüşe bakılırsa, Apple'ın "RAM isteyen daha çok ödeyecek" politikası Apple kullanıcılarını artık bezdirmeye başlamış durumda.

Öte yandan şirketin yöneticileri, Apple'ın RAM politikasını savunmaya devam ediyor. Apple yöneticileri, 8GB belleğin çoğu bilgisayar görevi için fazlasıyla uygun olduğunu iddia ediyor. Sadece internette geziniyorsanız, hafif yayın akışı veya hafif fotoğraf düzenleme yapıyorsanız, 8GB'ın gayet iyi olduğunu söylüyorlar.

200 dolar daha vereceksin, kart mı nakit mi?

Apple'ın bu bakış açısı ilk duyulduğunda haklı görünebilir ama kim sadece bu kadar basit işleri yapmak için bir MacBook Air satın alır? Aynı görevi yapan, yarı fiyatlı hafif Windows PC'ler de var. Pek çok Mac kullanıcısı, profesyonel işlerini takip etmek için Mac cihazlarını tercih ediyorlar ve yanlarında bir MacBook Air taşırken de acilen bakmak zorunda oldukları dosyalar, onaylamak zorunda kaldıkları işler olduğunda, dosyaların açılması 8GB RAM ile sıkıntı yaratabiliyor. Apple bu noktada, eğer "işiniz için bir bilgisayar istiyorsanız, 200 dolar daha vereceksiniz" teklifini sunuyor.

Fakat öyle görünüyor ki, Apple'ın bu yaklaşımı vefalı hayranlarının bile kalplerini kırıyor ve bu konuda giderek daha fazla şikayet duyuluyor.