Avengers 5 ne zaman çekilecek, ne zaman sinemalara gelecek?

Marvel'ın merakla beklenen Avengers 5 filmiyle ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler, çekimlerin ne zaman başlayacağını ortaya koydu. Ayrıca yeni filmde olmayacak kahramanlar da belli olmuş olabilir.

Avengers 5 ne zaman çekilecek, ne zaman sinemalara gelecek?

Yeni bir iddiaya göre, Marvel'in Avengers 5 filminin çekimlerine Ocak 2025'te başlanacak.

Marvel sızıntıları konusunda güvenilir kaynaklardan biri olan Nexus Point News, bir sonraki Avengers filminin yılbaşından kısa bir süre sonra çekilmeye başlanacağını açıkladı. Ayrıca aynı kaynak, merakla beklenen Marvel Sinematik Evreni (MCU) filminin çekimlerinin büyük bir bölümünün İngiltere'de yapılacağını iddia etti.

Marvel'in Kang'ın eski aktörü Jonathan Majors'u kovmasının ardından adı değiştirene kadar Avengers The Kang Dynasty olarak bilinen filmin başlangıçta 1 Mayıs 2025'te sinemalarda olması planlanıyordu. Ancak, 2023 Hollywood grevleri nedeniyle Avengers 5, 1 Mayıs 2026'ya ertelendi.

Elbette bu hala kesin bir tarih değil. Zira Marvel, daha uzun bir hazırlık süreci gerektiğine karar verirse 5. Avengers filmi yine ertelenebilir. Ancak, Loki'nin 1. sezon ve Doctor Strange 2'nin yazarı Michael Waldron'un filmin yeni başyazarı olarak atanmasıyla birlikte, Avengers 5'in ertelenme olasılığı düşük gözüküyor.

Öte yandan Destin Daniel Cretton'un ayrılmasının ardından Marvel film için hala yeni bir yönetmen arıyor. Ancak stüdyonun ana çekimler başlamadan önce bu kilit rolü doldurmak için bolca zamanı olduğunu belirtmek lazım.

Son günlerde Avengers 5 ile ilgili ortaya çıkan tek önemli haber bu da değil. Patreon'da Marvel projeleri hakkında sızıntılar paylaşan DanielRPK'in aktardığına göre, birçok Marvel oyuncusuna Ocak 2025'ten önce hazır olmaları gerektiği söylendi.

Bununla birlikte DanielRPKa, Fantastik Dörtlü'nün çekimlerde yer almayacağını iddia ediyor. Dörtlünün son büyük ekran macerasının alternatif bir evrende geçeceğine dair söylentiler göz önüne alındığında Mr. Fantastic, Invisible Woman, The Human Torch ve The Thing'in Avengers'ın yeni ekibinde yer almaması büyük bir sürpriz olmayacak.