Başlat menüsü alternatifleri

Windows XP'nin klasik başlat menüsünden sıkılanlar için en iyi Başlat menüsü alternatifleri...

Daha iyi Başlatın!

Windows XP yavaş yavaş ömrünü dolduruyor ancak uyum ve donanım sorunları yüzden bir süre kullanılmaya devam edecek. Bu ve bunun gibi başka sorunlar yüzünden Windows Vista'ya terfi edemiyor ancak Windows XP arabirimine de biraz makyaj yapmak gerektiğine inanıyorsanız, işte size en iyi Başlat menüsü alternatifleri.

Bu programları kullanarak belki Windows XP'yi Vista gibi yapamazsınız ancak en azından programları, uygulamaları daha pratik olarak ve daha çalıştırabilirsiniz. Meraklısına...

Alternatif #1: Vista Start Menu

Alternatif  #1: Vista Start Menu

İsim size garip gelse de hem Windows XP hem de başka bir çok Windows sürümünde çalışıyor. İlk başta kurulumu ve ayarları biraz sıkıcı gibi olsa da ayarları yapıp kullanmaya başladıktan sonra oldukça pratik olduğuna şahit olacaksınız.

Download: Vista Start Menu

Alternatif #2: JetStart

Alternatif #2: JetStart

Sadece bir başlat menüsü değil, aynı zamanda bir yardımcı uygulamalar paketi olan JetStart ile Windows XP Başlat menüsüne güle güle diyebilirsiniz. JetStart uygulamaları kullanım sıklığına ve amacına göre gruplandırıyor ve çok başarılı bir arama özelliğine sahip. JetStart araç çubuğunu kullanarak da sık kullandığınız uygulamalara daha hızlı erişebiliyorsunuz.

Download: JetStart

Alternatif #3: Vista Start Menu Emulator

Alternatif #3: Vista Start Menu Emulator

Hem Windows XP Başlat menüsünü Vista benzeri bir Başlat menüsü ile değiştiriyor, hem de aynen Vista'da olduğu gibi bir "live search" özelliği ekliyor.

Download: Vista Start Menu Emulator

Alternatif #4: Launchy

Alternatif #4: Launchy

Programları çalıştırmak için simgeler ve menüler kullanmaktan sıkıldıysanız deneyebileceğiniz alternatif bir Başlat menüsü sistemi: Launchy. Tüm uygulamaları ve ziyaret ettiğiniz tüm web sayfalarını indeksliyor, klavyeden bir iki harfine bastığınızda ekrana getiriyor. Hem zamanda kazandırıyor, hem de bir daha ömür boyu Başlat menüsü ile uğraşmamanızı sağlıyor.

Download: Launchy

Alternatif #5: Keybreeze

Alternatif #5: Keybreeze

Aynen bir önceki Launchy uygulaması gibi, birkaç harfe basarak istediğiniz program ya da uygulamayı ekrana getiriyor. Launchy'den biraz daha hızlı, laf aramızda.

Download: Keybreeze

Okuyucu Yorumları