Başlat menüsü geri geldi!

Windows 8'de başlat menüsünün olmaması sizi de rahatsız ettiyse, işte onu geri getirmenin yolu...

Başlat menüsü geri geldi!

Hüseyin Cem Köylü

Yayınlandığı ilk gün 1 milyonun üzerinde indirilme sayısına ulaşan Windows 8 Kullanıcı Önizlemesi, uzun süredir Windows kullananlar için alıştıkları bir şeyin ortadan kalkmasına sahne oldu: Windows 8'in masaüstü versiyonunda, yıllardır alıştığımız Başlat menüsü yoktu.

Bu olaydan rahatsızlık duyanlardan biri, Stardock şirketinin kurucusu ve CEO'su Brad Wardell. Wardell ve ekibi bu konuda bir şeyler yapmak için karar almışlar ve tıpkı eski günlerde olduğu gibi, Windows 8'in sol alt köşesine Başlat simgesi ve tıklandığında alıştığımız Başlat menüsünü getirecek Start8 isimli bir uygulama üzerinde çalışmaya başlamışlar. Ayrıca Başlat simgesine sağ tıkladığınızda, Çalıştır ve Bilgisayarı Kapat gibi seçeneklerin olduğu bir başka menüye de ulaşabileceksiniz.

Wardell, blogunda yayınladığı yazıda şöyle diyor: "Metro'yu sevdim, fakat tablet bilgisayarım için... Ama bir masaüstü kullanıcısı olarak, benim daha tutarlı ve masaüstümde halledebileceğim, işlerimi daha akıcı halledebileceğim bir şeye ihtiyacım var ve yeni bir program başlatmak için her seferinde uygulamalar okyanusunda cebelleşmek istemiyorum."

Start8 uygulaması yayınlanmış durumda... Uygulamanın web sayfasında bulunan e-posta formunu doldurarak, gerekli indirme bağlantısının e-postanıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları