Bilişimin şovu CeBIT başladı!

Uluslararası teknoloji devlerini İstanbul'a getirend ev fuar, bir ilkle beraber kapılarını açtı!

Bilişimin şovu CeBIT başladı!

Avrasya'nın en büyük Bilişim, Teknoloji ve İletişim Platformu CeBIT Bilişim Eurasia, CeBIT Sinerji Zirvesi ve CeBIT Global Conferences açılış töreni 24 Ekim 2013 Perşembe günü WOW Convention Center'da gerçekleşti. Bu yıl ilk kez CeBIT Bilişim Eurasia, CeBIT Sinerji Zirvesi ve CeBIT Global Conferences tek çatı altında buluştu.

Açılışta sırasıyla, WOLFGANG LENARZ (Deutsche Messe AG, Kıdemli Başkan), BURAK GÖKMEN (Microsoft Ortadoğu ve Afrika, Tüketici Kanal Grubu, Genel Müdür), DR. YUEFENG ZHOU (Huawei, Kablosuz Ağ İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı), DARIUSZ BOGDAN (Polonya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı), AHMET KÂŞİF (KKTC Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanı), SUAT KILIÇ (T.C. Gençlik ve Spor Bakanı) ve EGEMEN BAĞIŞ (Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci) konuşma ve sunumları yer aldı. Kurdele kesimi sonrasında protokol fuar alanını gezerek ilgililerden bilgi aldı.

CeBIT, 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında, 4 gün boyunca İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde 14. kez bilişim dünyası profesyönellerini, onbinlerce teknoloji tutkunun ve sektöre yön veren çok önemli isimleri ağırlıyor.

Ahmet Kaşif'in açıklamaları

Ahmet Kaşif'in açıklamaları

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif: "Yakın zamanda kurulan, geçmişi en az 7 yıllık olan bilişim firmaları asırlık dev sanayi firmaları ile değerlendirildiğinde, bu firmaların bir kaç kat üstüne çıktığı ve sağladıkları katma değer tartışılmaz"

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, yakın zamanda kurulan, geçmişi en az 7 yıllık olan bilişim firmaları asırlık dev sanayi firmaları ile değerlendirildiğinde bu firmaların bir kaç kat üstüne çıktığı ve sağladıkları katma değerin tartışılmaz olduğunu söyledi. Kaşif, CeBIT Bilişim Eurasia ve BIT Sinerji Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, hizmet sektörünün ekonomik gelişmenin itici gücü haline geldiğini anlattı. Bilişim sektörüne yapılan yatırımların ulusal ekonomilerin gelişme boyutunu ve ekonomideki tüm sektörleri etkileyecek nitelikte olduğunu aktaran Kaşif, bilgi teknolojilerine yatırım yapmanın getirisinin yüksek olduğunu fark eden ülkelerin ekonomi ve kalkınma poltikalarında öncelikli sırayı bilişim sektörüne verdiğini kaydetti. Dünyada son 20 yılda bilişim sektöründe yer alan firmaların hızla yükseldiği ve üke ekonomilerinden aldığı payın arttığının görülebileceğini aktaran Kaşif, bilişim sektörünün önemini ve sektördeki boşluğu daha önce fark eden ülkelerin devlet desteği ile gerekli yatırımları yaparak yazılım ve hizmet ürünleri pazarında büyük paya sahip olduğunu dile getirdi.

Gelişmekte olan ülkelerdeki bilişimin bu ülkere sağladığı katma değerin açıkça görülebildiğini vurgulayan Kaşif, yakın zamanda kurulan geçmişi en az 7 yıllık olan bilişim firmalarının asırlık dev sanayi firmaları ile değerlendirildiğinde bir kaç kat üstüne çıktığını ve sağladıkları katma değerin tartışılmaz olduğunu ifade etti. Bunların artık sanayi toplumundan bilgi topluma geçiş arefesinde olunduğunun göstergesi sayıldığına işaret eden Kaşif, artık fabrikaların ülke ekonomilerinin temel faktörü olmaktan çıktığının altını çizdi. Bilişimin diğer teknolojilerde yaşanan gelişmelerin hızlanmasına katkı sağlayan yönünün de bulunduğuna dikkati çeken Kaşif, sözlerine şöyle devam etti: "Bir anlamda da bu teknolojilerin evrim sürecini doğrudan etkileyen gelişmelerde bilişim teknolojilerinin çok büyük payı söz konusudur. Kişisel bilgisayarların iş dünyasından başlayarak, evlere, bankalara hatta avuç içine girmesine uzanan dönemde kurumların ve kişilerin çalışma yöntemlerinde, alışkanlıklarında, beklentilerinde ciddi değişiklikler yaşanmıştır. 1980'lerde Microsoft'un vizyonu her eve bilgisayar olarak söylenirken, çoğu kişi bunun ulaşılması mümkün olmadığı bir hedef görüşünde birleşiyordu. Oysa dünyayı kısa sürede kuşatan bilgisayarlaşma, önce işyerlere ve okullara, sonrasında evlere girmeyi başarmıştır. Teknolojinin aldığı yol ve bilişimin hayatımızdaki yeri kısa sayılabilecek bir süre içerisinde önemli bir noktaya ulaşmıştır. Böylece ekonomik kalkınmadaki rolü de değişmiştir."

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Buradan fuara katılan tüm firmalara açık bir çağrıda bulunuyorum; 310 bin gencimiz

'Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim' projesi kapsamında genişbant ücretsiz internet hizmetine kavuştu. Şimdi gençlerimizin taşınabilir ya da dizüstü bilgisayar ihtiyaçları olacak. Kar amacı gütmeden gençleri ön plana çıkaran tekliflere açık olduğumuzu buradan ifade ettik"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, CeBIT Bilişim Eurasia ve BIT Sinerji Zirvesi'ne katılan firmalara çağrıda bulunarak, "310 bin gencimiz 'Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim' projesi kapsamında genişbant ücretsiz internet hizmetine kavuştu. Şimdi gençlerimizin taşınabilir ya da dizüstü bilgisayar ihtiyaçları olacak. Kar amacı gütmeden gençleri ön plana çıkaran tekliflere açık olduğumuzu buradan ifade ettik" dedi.

Kılıç, CeBIT Bilişim Eurasia ve BIT Sinerji Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, Galatarasaray'ı dün akşam Danimarka'nın Kopenhag takımını 3-1 yendiği için tebrik ettiğini söyledi. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde iyi bir noktada olduğunu, iyi bir ilerleme raporunun açıklandığını ve söz konusu raporun gelecek adına umut vadettiğini belirten Kılıç, söz konusu rapor üzerine ilk hamleyi Galatasaray'ın yaptığını kaydetti. Bakan Kılıç, "Galatasaray Kopenhag faslını açtı, kapadı dün akşam. Darısı bu akşam Trabzonspor'un başına" diye konuştu. Atılan adımların, ekilen tohumların devamının geleceğini vurgulayan Kılıç, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a da teşekkür etti. Her geçen gün Türk gençleri ile çevre ülkelerdeki gençler için bütün yenilikleri Türkiye'ye ve bölgeye taşımaya devam ettiklerini aktaran Kılıç, "CeBIT, bu yenilikleri gençlerimizle buluşturma konusunda çok önemli bir fırsat ve bu fırsatı da en önemli şekilde değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (YURTKUR) 81 ildeki 500'ü aşkın yurdunda barınan üniversiteli gençlerin sayısının 310 bin kişinin üzerinde olduğu bilgisini veren Kılıç, şunları kaydetti: "1 Haziran 2013 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz proje ile 310 bin gencimizi ücretsiz internet erişimine kavuşturduk. Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı Wi-Fi ağlarından birini Türkiye'de YURTKUR bünyesinde kurmayı başardık. 10 gigabyte genişbant internet hizmetinden 310 bin gencimiz 1 Haziran 2013 tarihinden bu yana etkin bir şekilde yararlanma imkanını yakalamış oldu. Türkiye genelinde şu anda 168 tane gençlik merkezimiz var. 155 tane de gençlik merkezi yapımına gayret ve hızla devam ediyoruz. Bu merkezler aynı zamanda gençlerimizin bilgi ve iletişim çağının hem teknolojisi ile hem de yenilikleri ile buluşma adresleri oldu. Buradan fuara katılan tüm firmalara açık bir çağrıda bulunuyorum; 310 bin gencimiz 'Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim' projesi kapsamında geniş bant ücretsiz internet hizmetine kavuştu. Şimdi gençlerimizin taşınabilir ya da dizüstü bilgisayar ihtiyaçları olacak. Kar amacı gütmeden gençleri ön plana çıkaran tekliflere açık olduğumuzu buradan ifade ettik. Fuar günlerinin belki önemli kazanımı bu olabilir diye düşünüyorum."

CeBIT 3 ana konspet ile.. Fuar, Zirve ve Konferans

CeBIT 3 ana konspet ile.. Fuar, Zirve ve Konferans

Bu yıl ilk kez 3 ana konsept ile ziyaretçilerinin karşısına çıkan olan CeBIT, Fuar, Sinerji Zirvesi ve Global Konferans'dan oluşuyor. Ürün ve firmaların sergilendiği fuar alanında ziyaretçiler teknolojiye dokunabilirken, Zirve ve Global Konferans'da bilişimin geleceği ve sosyal içerikli konular ile bilgileniyor. CeBIT Hannover, Almanya'da gerçekleştirilen CeBIT Global Konferans'nın, Avrasya ayağı CeBIT Sinerji Zirvesi ile birlikte ilk kez İstanbul'da düzenleniyor.

CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı 24-27 Ekim 2013 tarihleri arasında 4 gün boyunca CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleşirken, CeBIT Global Konferansı ve CeBIT Sinerji Zirvesi 24-26 Ekim 2013 tarihleri arasında 3 gün boyunca WOW Convention Center'da gerçekleşecek. Platformda bu yıl da; "Kentsel Dönüşüm ve Teknoloji" ile, "Akıllı Kentler ve Akıllı Belediyelerde Yaşam" temaları ön plana çıkıyor.

Türkiye'de Bir İlk; Canlı Yayın ile Sınırlar Kalkıyor!

Avrupa'nın en büyük bilişim ve teknoloji otoritelerinden BITKOM desteği, Berlin Üniversitesi'nin katkısı ve Deutsche Messe AG ağı ile gerçekleşecek olan CeBIT Sinerji Zirvesi ve CeBIT Global Konferansı, bu yıl üç farklı salondan canlı yayın ile dünyadaki izleyicilerine ulaşıyor. Zirve süresince etkinlikler 3 gün süre ile canlı yayın ile tv.cebitbilisim.com adresinden dünyanın her yerinden izlenebilecek.

CeBIT Global Konferans ve CeBIT Sinerji Zirvesinin Ana Konuları;

Turkcell'in iletişim sponsoru olduğu CeBIT Sirenji Zirvesi'nde Büyük Veri ve Bulut Bilişim konusunda Eddy Willems (G Data Software AG Global Security Officer & Security Evangelist), Akıllı Kentler / Metropolitan Çözümler konusunda da Ulf-Birger Franz (Director of Economy, Transport and Education of the Region Hannover) birer sunum yapacaklar. Google Inc., Mühendislik Direktörü, Jeremy Doig ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanal Grubu Genel Müdürü Burak Gökmen de Zirve'nin beklenen isimleri arasında.

Bilişim, Politika ve Toplum; Mobility; Büyük Veri ve Bulut; Geleçeğin Teknolojileri, Akıllı Kentler, Akıllı Belediyeler; Innovasyon ve Girişimcilğin öne çıkacağı Global Konferans ve Sinerji Zirvesi dünyaca ünlü konusunda uzman konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye'nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterildiği platformda; büyüyen şehirlerde belediyecilik, iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve alt yapı alanlarında karşılaşılan sorunların bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği konularında hazırlanan projeler paylaşılacak.

Okuyucu Yorumları