Bill Gates ve Steve Jobs...

"Bill Gates'in heykelleri dikilirken kimse Jobs'u hatırlamayacak!" Bu sözler bakın kime ait...

Bill Gates ve Steve Jobs...

Çok satan iş kitapları yazarı Malcolm Gladwell, 50 yıl sonra 3.dünya ülkelerinde Bill Gates'in heykellerinin dikileceğini, Steve Jobs'u ise kimsenin hatırlamayacağını iddia etti. Bunun, Gates'in mükemmel olduğu anlamına gelmediğini söyleyen Gladwell, ünlü işadamının Microsoft'u yönettiği sırada tıpkı Jobs gibi "son derece acımasız bir kapitalist" olduğunu belirtti.

Toronto Halk Kütüphanesi'nde yaptığı söyleşide Gladwell şöyle dedi: "Gates görebileceğiniz en acımasız kapitalist, ama bir sabah kalkıyor ve 'yeter' diyor. Görevden çekiliyor, parasını alıyor ve gidiyor. Bundan 50 yıl sonra Gates yaptığı hayır işleri ile hatırlanacak ve kimse Microsoft'un ne olduğunu bile hatırlamayacak.[...] Steve Jobs da unutulacak. [...] 3. dünya ülkelerinde bir sürü Gates heykeli olacak".

Gladwell, Jobs'un unutulacağını söylese de bir işadamı olarak çok başarılı olduğunu düşünüyor. Bir konuda ilk olmanın her zaman avantaj olmadığını düşünen yazar, Jobs'un kariyerini buna örnek gösteriyor. Ancak yine de bir sektörde işin başlangıcına yakın zamanlarda yer almanın yararı olduğu kesin.

Okuyucu Yorumları