Bir akıllı televizyon, bir Windows PC'nin bozulmasına nasıl yol açtı?

Bir akıllı televizyonun, aynı ağa bağlı olan bir bilgisayarı bozabileceği hiç aklınıza gelir miydi? Garip olsa da bu durum gerçekten yaşandı.

Bir akıllı televizyon, bir Windows PC'nin bozulmasına nasıl yol açtı?

Oyunlar için bir ses tasarımcısı ve besteci olan Priscilla Snow’un Cohost üzerinde yaptığı bir paylaşıma göre, en azından Hisense TV ve Windows PC kullanıyorsanız, akıllı televizyonlarınız bilgisayarlarınız için gerçek bir problem olabilir.

Snow, geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda bilgisayarının “Ekran Ayarları” menüsünü açamadığını ve “Görev Yöneticisi”nin yavaş çalıştığını söyledi. Daha sonra bunun sebebinin internete bağlı olan Hisense 50Q8G akıllı televizyonu olduğunu keşfetti. Temel olarak, televizyonu yıllardır sürekli yeni Universal Plug & Play ID’leri üretiyordu ve Snow’un bilgisayarının ağda neredeyse sonsuz sayıda cihaz olduğunu düşünmesine sebep oldu. Başka bir deyişle televizyon, adeta bir DDoS (hizmet engelleme) saldırısı düzenlemişti.

Snow’un TV’nin oluşturduğu anahtarları silerek bu sorunu düzeltmesi beş dakika sürdü. Söylediğine göre bu anahtarları sildikten sonra bilgisayarının yaşadığı problemler tamamen ortadan kalktı. Snow, TV'nin beş dakika boyunca oluşturduğu anahtarları silerek bilgisayarlarındaki sorunu çözdü. Ardından bilgisayarı yeniden başlattı. “Her şey tekrar çalıştı,” diye yazdı ve ekledi: “O kadar çok güldüm ki ağladım. Kendimi bir cinayeti çözmüş gibi hissettim.”