Bir dev daha XP'yi çöpe attı

Windows XP kullanıyorsanız ve bu dev yazılımın yeni sürümünü bekliyorsanız, bizce boşuna beklemeyin!

Windows XP'yi çöpe attılar!

Windows XP kullanan yüzde 42.50'lik kullanıcı kitlesi içerisindeyseniz ve Adobe Photoshop CS7'yi bekliyorsanız, bu haberimiz pek hoşunuza gitmeyebilir. Adobe ürün müdürü Tom Hogarty, Photoshop CS6'nın Windows XP'yi destekleyen son majör sürüm olduğunu söylüyor.

Hogarty, bir sonraki majör Photoshop sürümünün Windows 7 veya sonrasını gerektireceğine değindi. Bununla birlikte Windows XP'nin desteklenmeyecek olmasının onu Windows XP'ye yüklemeye engel olup olmayacağı bilinmiyor. Adobe, CS6 için Vista'yı desteklemeyi durdurmuştu ancak onu Vista'ya yükleyip kullanmak mümkün oluyordu. Şirketin Vista'yı bırakarak XP'yi desteklemeye devam etmesinin nedeni ise tabi ki XP'de daha çok Photoshop kullanıcısının olması.

Hogarty, blog'unda yaptığı açıklamada Windows XP'nin Photoshop'un ihtiyaç duyduğu performansı karşılayamadığı söylüyor. Photoshop CS7, GPU hızlandırmasından daha fazla yararlanacak. Ünlü yazılımın geliştirici takımı, "Photoshop yeniliklerinden faydalanmak isteyenler Windows 7 veya Windows 8'e geçiş planlarını yapmaya başlasınlar" diyor.

Okuyucu Yorumları