Bir film, iki rekortmen: Sinema tarihine geçtiler...

Gişe rekortmeni Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filmi "Avatar: Suyun Yolu" 2 milyar dolar hasılatı aştı ve tarihe geçti... Tarihe geçen sadece film değil. Filmin yönetmeni James Cameron ve oyuncu Zoe Saldaña da kırılması güç rekorların sahibi oldu.

Bir film, iki rekortmen: Sinema tarihine geçtiler...

James Cameron bu hafta sonu bir kez daha sinema tarihine geçti.

Film, yönetmen James Cameron'ın kendisi için belirlediği hedefe de resmen ulaştı. Cameron, Avatar'ın devam filmi vizyona girdiği ilk dönemlerde finansal başarı için 2 milyar dolarlık hasılat hedefini göstermiş ve zarar etmemesi için tüm zamanların en çok hasılat yapan üç veya dört filminden biri olması gerektiğini söylemişti. (Analistler ise filmin kara geçmesi için 1,5 milyar dolar hedefinin yeterli olduğunu düşünüyordu)

Avatar: Suyun Yolu 2 milyar dolar barajını aşarak özel bir kulübe katıldı. Film tarihteki 6'ncı ve pandemi zamanlarındaki ilk film olarak 2 milyar dolar barajı aşan filmler arasına katıldı.

Tarihte 2 milyar dolar hasılat yapan sadece 6 film var ve bu filmlerden 3'ü, yani Avatar, Titanik ve Avatar: Suyun Yolu James Cameron imzasını taşıyor. Cameron, üç filmiyle 2 milyar doları aşan tek yönetmen.

6 FİLMİN 4'ÜNDE ZOE SALDANA VAR

“Avatar”da Neytiri'yi oynayan Zoe Saldaña ise 2 milyar doları aşan altı filmden dördünde rol aldı. Saldana, "Avengers: Endgame" ve "Avengers: Sonsuzluk Savaşı'nda" da Gamora karateriyle yer almıştı.

Zoe Saldana, dünya çapında gişede 2 milyar doları aşan dört filmde rol alan ilk oyuncu unvanını da almış durumda.

Dahası Saldana, gelecekteki Avatar filmlerinde Neytiri olarak geri dönmesi beklendiği için daha fazla rekor kırabilir.

Daha önce dünya genelinde 2 milyar dolardan fazla gişe yapan filmler şöyleydi:

Avatar: 2,9 milyar dolar
Avengers: Endgame - 2,7 milyar dolar
Star Wars: Güç Uyanıyor - 2,07 milyar dolar
Titanik - 2,19 milyar dolar
Avengers: Sonsuzluk Savaşı - 2,05 milyar dolar