Bizi insan yapan aslında bu mu?

Ortaya çıkan 80 bin yıllık bu taşlar, insanlık tarihi hakkında önemli sırları ortaya döküyor!

80 bin yıllık sır çözüldü!

Bizi insan yapan ve hayvanlardan ayıran nedir? Çoğu insan buna "düşünmek" diye cevap verebilir ancak yeni araştırmalar gösteriyor ki, hayvanlar da çok komplike düşünceler geliştirebiliyorlar. Ancak, insandan başka hiçbir canlının yapamadığı bir şey var: Silah kullanmak!

Güney Afrika'da yeni bulunan yontma taşlar, insanların sanılandan çok daha önce ve çok daha komplike silahlar üretip kullanmaya başladığını ortaya koydu. 80 bin yaşındaki kenarları yontulmuş ve keskinleştirilmiş taşların, hem bıçak olarak hem de mızrak olarak kullanıldığını ortaya koyuyor. Ayrıca, bilimadamları, bu mızrakların insan koluyla fırlatılabilecek mesafeden daha uzağa fırlatmak için özel fırlatma mekanizmaları kurulduğunu da düşünüyor.

İnsanların Afrika'yı terk edip Neandertal insanın bölgesine girdikten sonra ok, yay, mızrak gibi daha gelişmiş silahlar ürettiği düşünülüyordu. Ancak Güney Afrika'da bulunan bu yeni silah fosillerinin, insanların çok daha önce gelişmiş silahlar kullandığını ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu silahların varlığı, eski insanların arasında, genel türün dışında, daha zeki ve sosyal açıdan daha gelişmiş farklı bir türün varolabileceği ve onların gelişkin silahlar üreterek hayatta kalmayı başardığı ihtimalini de ortaya koyuyor.

Yeni silah buluntuları, bilim insanlarının, insanlık tarihindeki silah kullanma alışkanlığı hakkındaki görüşlerini de yeniden değerlendirmeye almasına neden oldu.

Okuyucu Yorumları