Black Mirror, şimdiye kadarki en öngörülemez sezonu ile geri dönüyor

Netflix’in hit dizisi Black Mirror, uzun bir aradan sonra, altıncı ve son sezonu ile geri dönmeye hazırlanıyor. Black Mirror yeni sezon ne zaman yayınlanacak; oyuncu kadrosunda kimler var?

Black Mirror, şimdiye kadarki en öngörülemez sezonu ile geri dönüyor

Üç yıl süren uzun bir aradan sonra Netflix, Black Mirror'ın son sezonunun Haziran ayında yayınlanacağını açıkladı. Dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, Tudum blogunda verdiği bir röportajda Black Mirror'ın son bölümlerinin hayranlarını şaşırtacağını iddia etti.

Blog'a "Kısmen bir meydan okuma olarak ve kısmen de hem benim hem de izleyici için her şeyi taze tutmak için, bu sezonda ne bekleyeceğime dair kendi temel varsayımlarımdan bazılarını kasıtlı olarak alt üst ederek başladım" yazan Brooker, yeni sezonun mecazlarla mücadele edeceğini sözlerine ekledi

Altıncı sezonda Black Mirror'ın bugüne kadarki en kalabalık oyuncu kadrosu yer alacak. Kadrodaki bazı isimleri şu şekilde listeleyebiliriz: Aaron Paul (Breaking Bad), Annie Murphy (Schitt's Creek), Ben Barnes (Shadow and Bone), Himesh Patel (Station Eleven), Josh Hartnett (Black Hawk Down), Kate Mara (House of Cards), Rory Culkin (Columbus) ve Salma Hayek Pinault (Frida).

Netflix'in yeni bir Black Mirror sezonu üzerinde çalıştığı haberi ilk olarak yaklaşık bir yıl önce ortaya çıktı. O zamanlar, antolojinin en yeni bölümlerinin kapsam olarak daha sinematik olacağı söylenmişti ve yukarıdaki teaser fragmanı bunu onaylıyor.

Geçtiğimiz iki sezon, eleştirmenler ve hayranlar tarafından antolojinin keskin yönünün çoğunu kaybettiği eleştirilerine maruz kalmıştı. Bu yüzden Black Mirror’ın, altıncı ve son sezonuyla kanıtlaması gereken çok şeyi var.