Blizzard'ın Titan'ından kötü haber geldi!

Yıllardır konuşulan ama hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğimiz oyunun ortaya çıkmaya niyeti yok!

Beklenen oyun gelmiyor!

Blizzard'ın hiçbir zaman resmi olarak açıklamadığı, adlandırmadığı ama gerçekliğini dolaylı da olsa onayladığı "Project Titan"ın halen gölgelerde gizli bir şekilde geziyor olması bazılarına garip gelebilir. Hepimiz belirli bir noktada, yıllardır söylentisi dolaşan bu oyun hakkında yeni bir haber duymayı bekledik ancak Blizzard'a Titan hakkında soru sorulduğunda bile bir cevap almak pek mümkün değildi.

Ancak Blizzard, yakın zamanda yayılan bir grup söylentiye cevap vermek zorunda kaldı. Gamesbeat'in söylediğine göre, Titan projesi üzerinde çalışan 100 kişinin 70'i diğer oyunlara yönlendirildi ve oyun "baştan başlatıldı." Bu hareketin anlamı da büyük ihtimalle oyunun 2016'ya kadar ertelendiği oluyor.

Ancak bu durumun iyi bir haber olduğunu söylemek pek mümkün değil. Özellikle de Blizzard'ın "baştan başlattığı" en son oyunun "Starcraft: Ghost" olduğu ve bu oyunun bir daha gün ışığına çıkmadığı düşünülürse... Titan'ın Activision Blizzard'ın sıradaki büyük oyunu olduğu düşünülürse, bu durumun önemi daha da artıyor. Blizzard'ın bu söylentiler hakkında yaptığı yorum, oyun üretimlerinin tekrarlayan bir sistem olduğunu ve "açıklanmayan MMO'nun" da farklı bir durum olmadığını açıkla belirtmekteydi. Firmanın açıklamasına göre, oyun üzerinde büyük tasarım ve teknoloji değişiklikleri yapılması gerekmekteydi. Bu durumu bir fırsat olarak göre firma, çekirdek takımı oyun üzerinde çalışırken kaynaklarını diğer oyunlara yönlendirmiş durumda. Tabii ki Blizzard MMO'nun çıkış tarihi hakkında bir açıklama yapmadığını özellikle belirtiyor.

Peki ama bu oyun, neden bu kadar önemli? Haberimizin ikinci sayfasında...

Titan neden bu kadar önemli?

Titan neden bu kadar önemli?

Bu açıklamanın en önemli yanı ise Gamesbeat'in söylentisinin Blizzard tarafından onaylanmış olması. Ayrıca teknoloji ve tasarım hakkında söylenenlere göre de oyunun "baştan başlatıldığını" söylememiz mümkün oluyor. Ayrıca Blizzard'ın bir tarih vererek kendisini oyuna kilitlemiyor olması da firmadan görmeye alıştığımız bir durum.

Ne olduğu konusunda kesin bir fikir edinemesek de, Titan'ın bir MMO olduğunu biliyoruz. Bu yüzden de bu oyunun büyük olasılıkla, artık yaşlanmaya başlamış olan ancak Blizzard'ın para kaynağı konumunu koruyan World of Warcraft'ın yerini alması beklenen bir oyun olduğunu söylemek mümkün. World of Warcraft, milyonlarca kullanıcıyı kaybetmeye devam ediyor. Titan'ın WoW'a çok benzer bir şekilde modellenmiş olma olasılığı var ve benzer pek çok MMO'nun başarısız olmasının ardından, Titan'ın da başına aynı şeyin gelmesi istenmemiş olabilir.

Tabii ki elimizde olan az miktardaki resmi bilgi ile etrafta ne döndüğünü tahmin etmek zor. Ancak son 15 yıldır aynı üç oyun serisi ile tanınan bir firma için, Titan oldukça büyük bir adım ve gelişim süresinde sıkıntılar yaşandığını görmek çok zor değil...

Okuyucu Yorumları