Boston Dynamics, ünlü robotu Atlas'ı "robot huzurevine" gönderiyor

Boston Dynamics'in ünlü robotu Atlas, ortaya çıkmasının 11. yılında emekli olmaya hazırlanıyor. Atlas'ın veda videosu da oldukça etkileyici.

Boston Dynamics, ünlü robotu Atlas'ı "robot huzurevine" gönderiyor

Boston Dynamics, tanıtmasından yaklaşık 11 yıl sonra insansı robotu Atlas'ı emekliye ayıracağını duyurdu. DARPA tarafından finanse edilen robot, insanların çeşitli görevleri yerine getirmesi için güvenli olmayan alanlara girebileceği fikriyle arama ve kurtarma görevleri düşünülerek tasarlanmıştı. Ancak Atlas, kıvrak dans hareketlerini ve etkileyici güç, çeviklik ve denge becerilerini sergilediği videolar sayesinde bir yıldız haline geldi. Şimdiyse robot, son bir videoyla herkese veda ediyor.

Boston Dynamics yaptığı YouTube açıklamasında "Atlas neredeyse on yıl boyunca hayal gücümüzü harekete geçirdi, yeni nesil robotikçilere ilham verdi ve bu alandaki teknik engelleri aştı. Artık hidrolik Atlas robotumuzun arkasına yaslanıp dinlenmesinin zamanı geldi" dedi.

Boston Dynamics'in Atlas'a vedası sadece robotun yapabildiği bazı harika şeyleri göstermekle kalmıyor. Atlas bir alet çantasını fırlatmanın ve platformlar arasında sıçramanın yanı sıra klipte birkaç kez kayıyor, takılıyor ve düşüyor; bu da garip bir şekilde onu daha insansı gösteriyor.

Boston Dynamics elbette Spot da dahil olmak üzere ticari açıdan daha başarılı robotlar üretiyor. Ancak bu, şirketin insansı robotları için yolun sonu değil gibi görünüyor. Veda videosunun açıklamasında şirket, robot teknolojisiyle işinin henüz bitmediğini belirtiyor.