Bruce Willis, kendisini manşetlere taşıyan şok Deepfake iddiasını yalanladı

Ünlü aktör Bruce Willis, kendisini manşetlere taşıyan Deepfake iddialarını temsilcileri aracılığıyla yalanladı.

Bruce Willis’ten yalanlama geldi

Bruce Willis, geçtiğimiz hafta yüzünün haklarını deepfake konusunda uzmanlaşmış bir Rus yapay zeka şirketi olan Deepcake'ye sattığı haberiyle manşetlere geri dönmüştü. Ancak Willis'in temsilcileri bu haberi yayınladı.

Willis ve Deepcake daha önce 2021 yılında bir Rus telefon reklamında işbirliği yapmıştı ve oyuncunun yapay zeka tarafından oluşturulan bir benzeri bu reklamda yer alıyordu. Willis'in yüzünün Deepcake'e satılmasının, şirketin, onu gelecekteki filmlere yerleştirmek için sonsuza dek oyuncunun dijital ikizini kullanmasına izin verdiği söyleniyordu. Ancak Deepcake'nin web sitesinde aktörün şirketle yaklaşmakta olan işbirliğinden duyduğu heyecanla ilgili alıntılara rağmen, Willis'in temsilcilerinin söylediğine göre böyle bir anlaşma mevcut değil. Gizmodo ile paylaşılan bir açıklamada Willis'in temsilcileri, oyuncunun "Deepcake şirketi ile hiçbir ortaklığı veya anlaşması olmadığını" belirtti.

Bir Deepcake temsilcisi ise, Hollywood Reporter'ın söylediğine göre, hakları Willis’in kendisinde olduğunu ve dijital benzerlerinin satılamayacağını doğruladı. Şirket, daha önceki Rus telefon kampanyasında Willis ile işbirliği yaparken, Willis'in deepfake'lerinin Deepcake tarafından gelecekte kullanılmasının oyuncuya bağlı olacağı konusunda anlaşıldığını söylüyor.

Deepcake'in sitesinde söylenilene göre Willis “Karakterimin doğruluğunu beğendim. Zamanda geriye gitmek benim için harika bir fırsat" dedi ve ekledi: “Modern teknolojinin gelişiyle iletişim kurabilir, çalışabilir ve filme katılabilirim, hatta başka bir kıtada olabilirim.”

Willis'in ailesi, aktörün afazi teşhisi koyulmasının ardından Mart ayında Instagram'da oyunculuk yapmaktan emekli olduğunu duyurmuştu. Willis'in dijital ikizi, teorik olarak oyuncunun emekli olduktan sonra kariyerine devam etmesine imkan tanıyabilir.