Bulduğu orijinal StarCraft kaynak diksini iade etti ve

Bulduğu orijinal StarCraft kaynak kodu diskini iade edince, Blizzard'ın teşekkürüne inanamadı!

Bulduğu orijinal diski iade edince...

İlk olarak Dualshockers tarafından bildirildiği üzere, Reddit kullanıcısı Khemist49, geçtiğimiz ay eBay'den satın aldığı bir "Blizzard ürünleri ile dolu kutuda" orijinal 1998 StarCraft'ın altın master kaynak kod diskini bulmuştu ve bu disk, bir yazılım mühendisinin oyunun içeriğini değiştirmesine imkan tanıyabilmekteydi. Ne yapacağından emin olmayan kullanıcı, Reddit'e başvurdu ve pek çok farklı kişiden pek çok farklı öneri ile karşılaştı. Tabi ki bu önerilerin içerisinde CD'nin içeriğini herkesin kullanabilmesi için internete sunmak da vardı.

Kullanıcı, günler boyu düşündükten sonra güvenli olan yöntemi seçmeye karar verdi ve direkt olarak Blizzard ile temasa geçerek diski gerçek sahibine iletti. Bunun karşılığında da Blizzard, firmanın en son oyunu Overwatch'un bedava bir kopyasını ve Blizzard mağazasında kullanılması için 250$ hediye sundu. Tabi ki Khemist49 için bu kadarı yeterliydi.

Ancak görünene göre Blizzard'ın cömertliği bu noktada sona ermiyordu.

Khemist49'un en son yazısına göre Blizzard'dan gelen bir diğer arama, kendisine diski geri gönderdiği için teşekkür ediyor ve firmanın yıllık etkinliği BlizzCon'u duyup duymadığını soruyordu. Khemist49 tabi ki etkinlikten haberinin olduğunu ancak kendisinin doğu yakasında yaşamasından ve "rozetlerin sayfayı yenileyene kadar bitmesinden" dolayı gitmesinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Bunun üzerine Blizzard çalışanı, yaptıkları aramanın sebebinin kendisini tüm masrafları karşılanacak şekilde BlizzCon'a davet etmek olduğunu ve kendisiyle tanışmaktan da memnun olacaklarını söyledi.

Bir Blizzard sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da bir Blizzard hayranının orijinal StarCraft kaynak kodlarını bulduğunu ve neyse ki diski kendilerine iade edecek kadar iyi biri olduğunu doğrulamış ve buna karşılık firma olarak, "doğru şeyi yaptığı için, sadece Blizzard olarak değil, hâlâ StarCraft'ı seven herkes adına uygun teşekkürü sunmayı istedikleri" belirtilmekteydi...

Okuyucu Yorumları