Bütçe Dostu 4K Gaming Daha İyi Bir Hal Alıyor

AGON by AOC, şimdiki U28G2XU modelinin sonrasında gelen yeni 71 cm/28 inç oyun monitörü AOC GAMING U28G2XU2 modelini piyasaya çıkartıyor.

HDMI 2.1: AOC GAMING U28G2XU2

AGON by AOC, şimdiki U28G2XU modelinin sonrasında gelen yeni 71 cm/28 inç oyun monitörü AOC GAMING U28G2XU2 modelini piyasaya çıkartıyor. 144 Hz’lik yenileme hızı ve bıçak kadar keskin 1 ms GtG tepki süresi sayesinde, U28G2XU2 ister kişisel bilgisayarda ister konsolda olsun, ana akım ve tutkulu oyunculara tam istediklerini sunuyor.

Hem ultra yüksek çözünürlüklü inanılmaz ayrıntılı görsellere hem de neredeyse hiç hayalet görüntü olmadan en akıcı, pürüzsüz oyun deneyimini elde etmek için yüksek yenileme hızlarına değer verenler için, U28G2XU2 her iki dünyanın da en iyisini bir araya getiriyor. HDR içeriğini göz alıcı görseller ile sunmak ve yeniden üretmek için VESA DisplayHDR 400 sertifikasını ve VRR (variable refresh rate- değişken yenileme oranı) uygulamalarını desteklemek için Adaptive-Sync teknolojisini ekleyin, işte U28G2XU2 modeli, yırtılma ya da tutukluk gibi artefaktlar olmadan, çarpıcı görsellere sahip keskin, akıcı bir aksiyon sunacak.

Geleceğe hazır

İki HDMI 2.1 porta sahip yenilenmiş U28G2XU2, geçen yıl AOC’nin 4K çözünürlük ve 144 Hz yenileme hızını birleştiren ilk modeli U28G2XU’nun yerine geçecek. Bu model, 144 Hz’de 4K görüntülemek için DisplayPort bağlantısını kullanarak temel olarak kişisel bilgisayar izleyicilerine yönelik bir modeldi.

Yeni konsol nesli ve en son grafik kartlarının yaygınlaşması, HDMI 2.1 bağlantısının artık oyuncular arasında her yerde mevcut olduğunu gösteriyor, bu da harika bir haber! HDMI 2.1 teknolojisi, HDMI 2.0’dan çok daha yüksek bir bant genişliği sunduğu için, 4K @ 144 Hz sinyalini ve daha fazlasını iletmeyi mümkün kılıyor.

AOC GAMING U28G2XU2 hem iki HDMI 2.1 porta hem de iki DisplayPort 1.4 porta sahip, bu da modelin yüksek yenileme hızlarında 4K çözünürlükte 4 farklı görüntü kaynağını kabul edebildiği anlamına geliyor. Picture-by-Picture ve Picture-in-Picture modlarının dahil edilmesi sayesinde ise, bu kaynaklardan ikisi eş zamanlı olarak bile görüntülenebiliyor.

Üstelik şimdi U28G2XU2, Xbox S Serisi’ni, X Serisi’ni ve hatta PlayStation 5’i de en iyi şekilde destekliyor: HDR ve VRR etkinleştirilmiş şekilde, 120 Hz ve 4K çözünürlük. Ayrıca HDMI 2.1 portları da daha fazlasını, örneğin yeni konsollar yerine eğer yeni bir GPU’ya bağlı ise 144 Hz’ye ve 4K çözünürlüğe kadar destekliyor.

Özellikler ile dolu

Hızlı bir IPS paneli ile donatılmış bu monitör, geniş 178/178° görüntüleme açıları, zengin, doygun renkler için geniş bir renk gamı ve yüksek bir renk doğruluğu sunuyor. 400 nitlik yüksek parlaklık, aydınlık ortamlarda görünürlüğü artırıyor. Üstelik HDR’deki yüksek parlaklığı da VESA DisplayHDR 400 sertifikası ile kanıtlanmış oluyor.

28 inçlik ideal bir ölçüye ve 157 ppi sıradışı bir piksel yoğunluğuna sahip U28G2XU2, aynı zamanda bir home ofis kullanıcısının / gece oyuncusunun masasına kusursuz bir biçimde uyar. 4 portlu USB 3.2 hub, harici sürücüler gibi takılı cihazlara yüksek hızlı veri bağlantısını mümkün kılar. 130 mm yükseklik ayarına, cömert eğme, sağa sola dönme aralıklarına ve 90° pivot kapasitesine sahip bir hayli ergonomik bir ayak ile donatılmış U28G2XU2, her kullanıcının ekipmanında kendine kolayca yer bulabilir. U28G2XU2 modelinde geceleri oyun oynamak ya da çalışmak da dahili LowBlue modu ve FlickerFree teknolojisi sayesinde rahat.

Monitörün OSD ayarlarında bulunan ek özelleştirme seçenekleri arasında altı oyun modu ve Dial Point (artı gösterge katmanı), Game Colour (renk doygunluğu), Shadow Control (Gölge Kontrolü) gibi özellikler bulunuyor, böylece oyuncular oyunlarından en fazlasını elde edebilirler ve rakiplerine karşı avantaj sağlayabilirler.

AOC GAMING U28G2XU2 modeli, Temmuz 2022’den itibaren 959 USD üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyatından piyasada bulunabilecek.

Basın bülteninden derlenmiştir.