Cadillac Optiq: Cadillac'ın en ucuz elektriklisi geliyor

Elektrikli otomobil sektöründe her geçen gün biraz daha fazla yer almaya başlayan Cadillac, yeni Optiq modeliyle karşımıza çıkmaya hazır. Optiq, markanın en ucuz elektrikli otomobil seçeneği olacak.

Cadillac'ın en ucuz elektriklisi geliyor: Cadillac Optiq

Elektrikli araç pazarı tüm dünyada büyümeye devam ederken, otomobil üreticileri de her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor. Her bütçeye uygun seçenekler sunmaya çalışan üreticiler arasına şimdi de Cadillac eklendi.

Cadillac, ABD'deki elektrikli araç serisine giriş seviyesi olacağını söylediği Optiq adlı yeni bir elektrikli araç modeli ekliyor. Daha önce 64.000 dolarlık Cadillac Lyriq otomobil üreticisinin en ucuz elektrikli araç seçeneğiydi, bu nedenle Optiq'in fiyatının 60.000 doların altında olacağı bekleniyor. Ancak şirket, henüz bu konuda herhangi bir ayrıntı vermedi.

Aslına bakılırsa Cadillac, aracın batarya menzili, boyutları, AWD standardına sahip olup olmadığı gibi temel özellikler de dahil olmak üzere herhangi bir ayrıntı vermedi. Teyit edilmemiş olsa da Optiq muhtemelen GM'nin Ultium elektrikli araç platformu üzerine kurulu. Şimdilik sadece turuncu renkte olacağını, ultra lüks Celestiq de dahil olmak üzere otomobil üreticisinin diğer elektrikli araçlarının ön tasarım çizgilerini taşıdığını ve neredeyse aynı hizada kapı kollarına sahip olduğunu biliyoruz.

Optiq'in resimlerinde boyutlarını Lyriq ile karşılaştırmaya yardımcı olacak net bir ipucu yok. Lyriq'in genel boyutları otomobil üreticisinin XT5 ve XT6 SUV'ları arasında yer alıyor. Lyriq'in dingil mesafesi de 121,8 inç ile Chevy Blazer EV ile aynı ve her ikisi de benzer boyutlara sahip. Ancak kesin olarak öğrenebilmek için tam olarak tanıtılmasını beklememiz gerekecek.

Optiq hakkında tahmin edilebilecek tek şey, tıpkı IQ ve diğer tüm yeni GM EV'ler gibi, muhtemelen Apple CarPlay'den yoksun olacağı.