Canonical'in Ubuntu Telefon Hayalleri Öldü

Ubuntu, Android ve iOS gibi devlerin karşısında yeni bir mobil platform üretme hayallerinden vazgeçti!

Ubuntu telefonlara elveda!

Canonical yaptığı açıklamada, Ubuntu telefon hayallerinin öldüğünü, büyük mobil işletim sistemlerine bir alternatif yaratmak için çıktıkları fırtınalı yolculuğun sona erdiğini açıkladı.

Canonical ve Ubuntu Kurucusu Mark Shuttleworth birlikte yayınladıkları blog gönderisine şirketin Unity 8'i, telefonu ve birleşme projelerini terk ettiğini açıkladı. Unity 8, Canonical'ın tüm cihazlarda aynı arayüz sunmak için geliştirdiği merkezi bir rol oynuyordu.

Ayrıca Canonical Topluluk Yöneticisi Michael Hall, Ubuntu'nun Ars Technica ile birlikte yaptıkları telefon ve tablet girişimlerini de kapattıklarını açıkladı ve ekledi: "Telefon ve tablet üzerindeki çalışmalarımızı durdurduk, yani tüm birleşme projesi iptal oldu."

Canonical'ın taşınabilir cihazlardaki çabalarını iptal etmesiyle birlikte, Ubuntu masaüstü GNOME'a geri dönecek. Doğal olarak, masaüstü desteğinin ortadan kalkması gibi bir tehlike yok.

Shuttleworth ayrıca şu sözleri paylaştı: "Milyonların güvenerek kullandığı Ubuntu masaüstüne olan desteğimiz, hırsımız ve bağlılığımızın devam edeceğinin altını çizmek isterim."

Okuyucu Yorumları