Casper Yeni Üst Segment Ürünlerini Tanıttı

Casper, 20 Şubat tarihinde gerçekleştirdiği “Casper Tech Vision Day” etkinliğinde yeni ürünlerini tanıtarak, 2024 yılı hedeflerini açıkladı. Şirket, 2024 yılında 15 yeni üst segment ürünü tüketiciyle buluşturacak. İşte detaylar...

Casper Yeni Üst Segment Ürünlerini Tanıttı

Casper, 20 Şubat Salı günü “Casper Tech Vision Day” etkinliğini gerçekleştirdi. Şirket, etkinlik kapsamında Excalibur, Casper Nirvana ve Casper VIA ailelerinin en yeni üyelerini tanıttı.

Casper Tech Vision Day etkinliğinde ana konuşmacı olarak yer alan Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Feray Karaman, konuşmasına Casper’da geçen 23 yıllık kariyer yolculuğundan bahsederek başladı. Uzun yıllardır çalıştıkları global iş ortaklarıyla olan güçlü bağları ile küresel pazarla etkileşim içinde kalarak, iş süreçlerini bu doğrultuda planladıklarını açıklayan Feray Karaman, hem kişiye özel üretim hem de seri üretim avantajlarının Casper’ı sektörde istisnai hibrid bir model olarak öne çıkardığını açıkladı.

Etkinlikte tanıtılan ilk ürünler arasında VIA serisinin yeni üyesi Casper VIA X40 vardı. Casper’a özel 3D glass tasarıma sahip VIA X40, 6.67’’ FHD+ AMOLED bir ekran kullanıyor. Ön kamera, Arcsoft yapay zeka yazılımını kullanan 24MP'lik bir kameradan oluşuyor. Arkada ise 50MP+5MP+2MP çözünürlüklerinde üçlü kamera sistemi bulunuyor..Casper VIA X40, Gece Siyahı, Gece Mavisi ve Casper’a özel Casper VIA Beyazı olmak üzere 3 renk seçeneğiyle geliyor.

Casper Nirvana Z100, şirketin belirttiğine göre bugüne kadar ürettikleri en hafif ve en ince dizüstü bilgisayar. 14.9 mm inceliğe ve yüzde 89 ekran gövde oranına sahip Casper Nirvana Z100, 1,25 kilogram ağırlığında. OLED panel kullanan ekran, ‘Anti-Damage’ cam ile güçlendirilmiş durumda. Casper'ın iddiasına göre, telefonun 50 Whr bataryası minimum 12 saat kullanım ömrü sunuyor ve hızlı şarj ile tam kapasiteye sadece 2 saatte ulaşabiliyor.

Tanıtılan diğer ürünler arasında Casper'ın alt markası Excalibur'dan bir laptop bulunuyor. Excalibur G911 model laptoplarını Intel’in yeni 14. Nesil HX işlemcisiyle yenilediğini belirten Casper, laptopları Nvidia’nın Ada Lovelace mimarisine sahip RTX4070 8GB ve RTX4090 16GB seçenekleriyle satışa sunuyor. Excalibur G911, Intel’in RaptorLake refresh mimarisindeki 24 çekirdekli Core i9 14900HX işlemcisini kullanıyor. 16 inç ekrana sahip yeni modellerin ekran yenileme hızı ise 240 Hz. Bununla birlikte laptoplar, Intel'in Wifi 7 teknolojisi ile donatılmış durumda.