Cep telefonunuzun göremediğiniz çirkin yüzü!

Belki siz farkında bile değilsiniz ama cep telefonunuzun yüzeyi, aslında öyle korkunç görünüyor ki!

Siz görmeseniz de onlar orada

Bilgisayar klavyelerinin göründüğünden çok daha pis, bakteri yuvası olabileceğini biliyorduk. Yeni bir araştırmaya göre ise telefonunuz, tertemiz görünüyor olsa da gerçek bundan biraz farklı olabilir.

İngiltere'de yapılan bir araştırma, telefonların tam bir mikrop yuvası olduğunu ortaya çıkardı. University of Surrey araştırmacılarının incelemeleri ve yayınladıkları bu fotoğraf, 3 günde telefon yüzeyinde oluşan bakterileri gösteriyor. Araştırmacıların keşfettiği bakterilerin çoğu zararsız da olsa, cebin yüzeyinde Staphylococcus aureus benzerlerine rastlanmış. Bu bakterinin gıda zehirlenmesi, empetigo ve septisemiye yol açabildiği biliniyor.

University of Surrey'den Dr. Simon Park, mesaj yazarken burnunuza dokunmanızın, bakteriyi akıllı cebinizin üzerine aktarmaya yeteceğini söylüyor.

Anlaşılan o ki, muhteşem telefonlarımızın yüksek çözünürlüklü ekranlarına dokunurken, aynı zamanda bir bakteri kitlesinin üzerine bastırıyoruz. Dr. Park, araştırmanın sonuçlarına dayanarak telefonumuzun sadece kişileri ve SMS'leri taşımaktan öte, ona dokunanları ve onların hastalıklarını da başarılı bir şekilde taşıdığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları