Çerçevesiz iPhone 6 ve Galaxy S5 yolda mı?

Ceplerin sahip olacağı çoğu kez iddia edilen, ancak hiçbir cepte olmayan bu özellik, sonunda...

Şehir efsanesi gerçek oluyor!

Yeni bir yıl, Apple ve Samsung için ikişer yeni amiral gemisi cep daha tanıtmak anlamına geliyor. Aynı zamanda her geçen sene, iki devin daha ince bir telefon çıkarması anlamını taşıyor. Peki iki cep devi, sonunda en canavar ceplerinin ekran kenarlarından kurtulabilecekler mi?

Korea Herald'ın raporuna göre Samsung ve Apple, 2014'te kenarlarında boşluk olmayan, "kenardan kenara" ekranlar üzerinde rekabet edecekler. Rapor, hem Galaxy S5'in, hem de iPhone 6'nın ekran çerçevelerinin "olmayacağını" iddia ediyor.

Samsung'un kenarlardan kurtulma işine MWC 2014'teki Galaxy S5 tanıtımıyla başlayacağı söyleniyor. İsmi açıklanmayan bazı sektör kaynakları, Galaxy S5'in donanımsal giriş düğmesini de sonunda kaldıracağını söylüyorlar. Bunun yanında Galaxy S5'in ekranının sol ve sağ kenarlarının parmak izi tarama işlevine sahip olacağı iddia ediliyor.

İddiaya göre Apple da daha büyük, kenarsız ekranlı bir iPhone 6'yı test ediyor. Samsung gibi Apple'ın da Touch ID sensörünü ekran üzerine entegre edebileceği konuşuluyor.

Her iki firmanın da amacı, ekranın herhangi bir yerine dokunarak parmak izi güvenliği özelliğini kullanmamızı sağlamak, bunun yanında ekran çerçevesini kaldırarak ekran alanını mümkün olan en geniş boyuta ulaştırmak. Ancak "teknolojik güçlükler", parmak izi tarayıcısı konusundaki geliştirmelerin hemen gerçekleşmesine engel olabilir. Bu bilgilerin hiçbiri doğrulanmadığından, telefonlar tanıtılana kadar iddialara şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Bu tür söylentileri daha önce de birçok kez duymuştuk. Bakalım bu seferki çerçevesiz ekran söylentileri gerçeğe dönüşecek mi.

Okuyucu Yorumları