ChatGPT CEO'su en büyük korkusunu paylaştı

ChatGPT'yi geliştiren OpenAi'nin CEO'su Samuel Harris Altman, yapay zeka robotu ChatGPT ile ilgili en büyük korkusunu paylaştı.

ChatGPT CEO'su en büyük korkusunu paylaştı

ChatGPT'nin arkasındaki şirket OpenAİ'nin CEO'su Sam Altman, Salı günü yapay zeka alanının nasıl düzenleneceğine odaklanan bir Senato komitesi oturumunda yapay zekanın "oldukça yanlış gidebileceği" konusundaki endişelerini dile getirdi.

'DÜNYAYA ÖNEMLİ ZARARLAR VEREBİLİR'

Altman, yapay zeka robotuyla ilgili en büyük korkusunu da paylaştı. Bir soruya verdiği yanıtta teknoloji ve endüstrinin uygun şekilde düzenlenmediği takdirde "dünyaya önemli zararlar verebileceğini" söyledi.

ABD Senatosu Yargı alt komitesinde ifade veren Altman, ChatGPT'nin düzenlemelerle sınırlanmaması durumunda oluşabilecek sorunlar için "En büyük korkum, teknoloji endüstrisi olarak dünyaya önemli zararlar verme ihtimalimizdir. Bunun birçok farklı şekilde olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Altman, "Tüm teknolojik devrimlerde olduğu gibi, istihdam üzerinde önemli bir etki olmasını bekliyorum, ancak bu etkinin tam olarak neye benzediğini tahmin etmek çok zor." dedi; ChatGPT teknolojisinin "çok kötü yerlere gidebileceği" öngörüsünü de paylaştı.

Altman ""Bu teknoloji yanlış giderse, oldukça yanlış gidebilir. Bu konuda sesimizi duyurmak istiyoruz. Bunun olmasını önlemek için hükümetle birlikte çalışmak istiyoruz. Ancak bu konuda açık görüşlü olmalıyız" diye konuştu.

DEMOKRASİ VE YAPAY ZEKA

Altman Senatör Josh Hawley'nin ChatGPT teknolojisinin kararsız seçmenler gibi insanları manipüle etmek için kullanılma riskine ilişkin sorusuna Altman, "Bu konuda endişeliyim" yanıtını verdi.

Kongre oturumunda senatörler bir dizi endişelerini dile getirdi ve genel olarak düzenleme yapılması gerektiği fikrini paylaştı. Ancak bunun nasıl olacağına dair kesin bir fikir birliği yok. Senatör Chris Coons, Çin'de geliştirilen yapay zeka modellerinin Çin yanlısı bir "bakış açısını" teşvik edeceğinden endişe duyduğunu söyledi.

Senatör Hawley ise potansiyel olumsuz etkilerini "İş kaybı, mahremiyet kaybı, kişisel davranışların manipülasyonu, kişisel görüşlerin manipülasyonu ve Amerika'daki seçimlerin istikrarsızlaştırılması" olarak sıraladı.

Ancak Altman, yapay zekanın yok ettiğinden daha fazla iş yaratacağına dair iyimserliğini dile getirdi ve ChatGPT'nin "işleri değil, görevleri yapmakta iyi olduğunu" söyledi.

'BU ŞEKİLDE KENDİ BAŞINA HAREKET EDEMEZ'

Toplantıda yapay zeka teknolojilerinin lisans denetimlerini yapacak bağımsız bir mekanizmanın kurulması tavsiyesinde bulunan Altman bu sayede, tehlikeli yeteneklerinin değerlendirilmesi dahil bir dizi güvenlik standardı oluşturulabileceğini dile getirdi. Altman, bu şekilde modellerin "kendi kendini kopyalayıp çoğalamayacaklarından ve kendi başlarına hareket edemeyeceklerinden" emin olunabileceğini belirtti.