ChatGPT, şimdi de "kendi dilini oluşturdu"

ChatGPT ile ilgili şaırtıcı bir keşif yapıldı; bu keşif "ChatGPT kendi dilini mi oluşturdu" sorusunu gündeme getirdi.

ChatGPT, şimdi de "kendi dilini oluşturdu"

Eğer ChatGPT’nin yetenekleri sizi halen etkilemiyorsa veya korkutmuyorsa, OpenAI’nin sohbet robotunun kendi dilini icat ettiğini duyunca bir kez daha düşünme ihtiyacı duyabilirsiniz.

Şu anda ChatGPT'nin en büyük sınırlamalarından biri, geçmişteki konuşmaları hatırlayamaması. Ancak bazı kullanıcıların keşfettiği üzere, sohbet robotundan mevcut konuşmayı sıkıştırmasını istediğinizde, yeni bir sohbette kaldığı yerden devam etmesini sağlayacak, görünüşte rastgele harfler, sayılar ve simgelerden oluşan bir satırı size vermesi sayesinde bu sınırlamayı aşabilirsiniz. Bu, bir nevi "ChatGPT'nin kendi dilini oluşturduğu" şeklinde yorumlanıyor.

Greg Fodor, 4 Nisan'da bir dizi karakteri tweet'ledi ve kimsenin bu karakterleri GPT-4'e girmemesini istedi. Eğer bu satırı ChatGPT'nin GPT-4 sürümüne girerseniz, sohbet robotu, şekil değiştiren shoggoth'larla savaşan bir grup asi hakkında Lovecraft benzeri bir kısa hikaye yazıyordu. Birisi sonuçları ShareGPT'de yayınladı.

Birisi, Fodor'a ChatGPT'nin oluşturduğu bu "yeni dile" ne ad verileceğini sorduğunda, Shogtongue adını önerdi.

Digital Trends tarafından bildirildi üzere ve Jeremy Nguyen'in Twitter üzerinde açıkladığına göre, uzun bir görüşmeden sonra GPT-4'ten hepsini sıkıştırmasını isteyebilirsiniz ve elde ettiğiniz satırı daha sonra görüşmeniz hiç bitmemiş gibi devam etmek için dil modeline geri besleyebilirsiniz. GPT-4, size Fodor'un Twitter'da paylaştığına benzer bir dizi sunması gerekiyor.

Ancak bunun yalnızca GPT-4'te ChatGPT ile çalıştığını hatırlatmakta fayda var. GPT-3.5 üzerinde çalışan ChatGPT'nin ücretsiz sürümüne bir dizi rastgele karakter gönderirseniz, ne yapmaya çalıştığınızı anlamayacaktır. Ayrıca Nguyen, GPT-4 API'sini kullanan diğer platformların da bu istemlerden nasıl yararlanılacağını anlamakta zorlandığını da belirtiyor.