ChatGPT, yakında ücretsiz kullanıcılar için de canlı internete bağlanabilecek

Yakın bir zamanda ChatGPT, Plus abonelik seçeneği için ödeme yapmadan gerçek zamanlı olarak web'de gezinmenize izin verecek. Ama şimdilik ödeme yapmak zorundasınız.

ChatGPT, yakında ücretsiz kullanıcılar için de canlı internete bağlanabilecek

Birkaç ay önce, ChatGPT kullanıcılara ücretli Plus aboneliğine katılmaları için bir neden vermiş ve OpenAI, bu amaçla Microsoft'un Bing'i ile ortaklığını duyurmuştu. Bu ortaklık, dil modelinin canlı internete bağlanmasını sağlıyordu. Ancak daha sonra standart ChatGPT kullanıcıları, ödemeli içeriğe erişebildiklerini fark ettiler ve OpenAI bu özelliği kaldırmak zorunda kaldı.

Şirket şimdi sorunları düzeltti ve canlı internette gezinmek için ChatGPT desteğini yeniden sunmaya hazır. Mayıs ayında olduğu gibi, öncelikle ücretli kullanıcılar bu özelliğe erişebilecek. Ancak OpenAI, kısa duyurusunda özelliği yakın zamanda tüm kullanıcılara genişletmeyi planladığını da belirtti. Canlı web eklentisini denemek için aceleniz yoksa özelliği edinmek için ChatGPT Plus yükseltmesine ödeme yapmanız gerekmiyor.

OpenAI’nin “yakında” ile tam olarak ne demek istediği belli değil ancak üretken yapay zeka alanı şu anda oldukça rekabetçi bir konumda bulunuyor. Bu yüzden OpenAI, ChatGPT’yi Eylül 2021’den daha yeni olmayan verilerle sınırlamayı göze alamayacaktır. Google gibi rakipler Google Bard’ı her türden Google uygulamasına entegre ederken, bu tür bir sınırlama şirketi çok geride bırakacaktır. Ayrıca Bard’ın canlı internete erişimi zaten bulunuyor.

Bunların yanı sıra, ChatGPT tabanlı Bing Chat’in web’e göz atabildiği Microsoft’u da unutmamak gerekiyor. Microsoft bir OpenAI ortağı olsa da, yapay zekası aynı zamanda bir rakip sayılabilir.

OpenAI, X’te bir kullanım örneği sunarak “ChatGPT artık size kaynaklara doğrudan bağlantılarla birlikte güncel ve yetkili bilgiler sağlamak için internete göz atabilir” dedi ve ekledi: “Artık Eylül 2021 öncesi verilerle sınırlı değilsiniz.

Bu mesajın da gösterdiği gibi OpenAI, üretken AI ürünleriyle ilgili başka bir sorunu da çözmeye başlamayı düşünüyor. ChatGPT gibi botlar bilgileri halüsinasyona uğratabilir, yani yanıltıcı cevaplar verebilirler. Bu yüzden bu tür bir yapay zeka desteği kullanırken, her zaman kaynak ve bağlantı istemenizde ve verilerin doğruluğunu kontrol etmenizde fayda olacaktır. Ancak veri tarihi sınırı sebebiyle, ChatGPT her zaman size aktif veya kullanışlı bir bağlantı sunamayabilir. İnternete canlı bağlantı bu özelliği ChatGPT’ye getirecek ve bilgileri doğrulayabilmeniz için sonuçlarınızda kaynaklara doğrudan bağlantılar görebileceksiniz.