ChatGPT’ye eklenen yeni özellik, sohbetlere bir çeşit "gizlilik modu" ekliyor

ChatGPT’nin yeni güncellemesi, sohbet robotuna gizlilik moduna benzeyen yeni bir özellik daha getirdi. Peki bu yeni mod kullanıcılara ne sağlayacak?

ChatGPT’ye "gizlilik modu" geldi

OpenAI, gizlilik konusunda endişelenenler için ChatGPT'yi biraz daha kullanıcı dostu hale getirmek üzere güncelledi. Bu güncelleme ile kullanıcılar, ChatGPT ayarlarında "Sohbet Geçmişi ve Eğitimi"ni kapatma seçeneğinin yanı sıra verilerini dışa aktarma seçeneğini de görmeye başlayacaklar. Yeni özellikler, OpenAI'nin baş teknoloji sorumlusu Mira Murati tarafından açıklandı.

Murati, ChatGPT'nin gelecekte kullanıcı gizliliğine daha fazla odaklanacağını söyledi. Görünüşe göre, gizlilik konusunu ele alma kararı şirket içinde aylardır tartışılıyor.

Peki, bu ayarı nasıl bulacaksınız? Ayarı bulmak için ChatGPT'de oturum açın ve sol alttan adınızı seçin, ardından Ayarlar'a basın ve ardından Veri Kontrolleri tarafından Göster'e basın. Daha sonra izleme ve geçmiş ayarlarını kapatabilir ve verilerinizi dışa aktarabilirsiniz.

Ekstra gizlilik güzel olsa da, dikkat edilmesi gereken küçük bir uyarı var ve bu, sistemlerini kötüye kullanmadığınızdan emin olmak için sohbetlerinizin OpenAI tarafından 30 gün boyunca saklanmaya devam edeceğidir.

Peki, sizin yapay zeka ile ilgili gizlilik endişeleriniz var mı ve bu endişeler sizi bu teknolojileri kullanmaktan alıkoyuyor mu? Yorumlarda bize bildirin.