CHIP Online Donanım Kitabınız hazır!

Donanım konusunda bilmediğiniz kalmasın. CHIP Online size eksiksiz bir donanım kitabı sunuyor...

CHIP Online Donanım Kitabı

CHIP Online deneyimli eğitimci Ebubekir Yaşar'ın Donanım Kitabını CHIP Online ziyaretçileri ile buluşturuyor. Bu önemli hizmeti yararlı bulacağınızı ve donanım konusundaki temel bilgilerinizi artırmak - pekiştirmek için bir kaynak olarak değerlendireceğinizi düşünüyoruz. Tam 32 bölümden oluşan bu çok kapsamlı rehbere aşağıdaki bağlantılar yardımıyla ulaşabilirsiniz. Dileyenler İçindekiler bölümü aracılığıyla, dileyenlerse doğrudan Donanım Kitabı bölümüne ulaşarak donanım dünyasına giriş yapabilir...

Donanım Kitabı - İçindekilere ulaşmak için:

CHIP Online Donanım Kitabı - İçindekiler

Çok özel Donanım Kitabı bölümümüze ulaşmak için:

CHIP Online Donanım Kitabı

İçindekiler

İçindekiler
Başlığa tıklayarak ilgili bölüme ulaşabilirsiniz...

Önsöz

Bilgisayara Giriş

Bilgisayar Çeşitleri

Bit ve Byte Kavramları

Karakterlerin işlenmesi

Donanım birimleri

Bilgisayar Nasıl Çalışır?

İşlemciler

Anakartın bileşenleri

RAM (Bellek)

Ekran kartı

Sabit Diskler

Yeni nesil diskler

RAID'in anatomisi

Ses kartı

Optik diskler

Klavyeler

Fareler

Monitörler

Modemler

Flash bellekler

Hafıza kartları

Kart okuyucular

Yazıcılar

Tarayıcılar

Hoparlörler

Webcam'ler

Ağ kartı

HUB ve Switch

Kasa ve güç kaynağı

TV kartları

Projeksiyon cihazları

Yazarın önsözü

Yazarın önsözü
Ebubekir YAŞAR

Bilgisayarcı olarak, hızla gelişen teknolojiyi yakından takip etmek günümüzde neredeyse imkansız. Kullandığımız yapıların literatürü elimize gelmeden başka bir yenisi ile karşılaşmaktayız. Birçok üniversitemizde kullanmadığımız sistemlerin literatürü gösterilmektedir. Bu durum biz bilgisayarcıları durmadan araştırmaya ve öğrenmeye zorlamaktadır.

Amacım fazla ayrıntısına inmeden donanımcı, bilgisayar öğrencisi ve meraklılarına, donanım dünyasındaki en son yenilikleri ve çalışma prensiplerini aktarmaktır.

Donanım işi ile uğraşan ve bu işten para kazanan, karşılaştığım birçok kişi, donanım performansını ve hayati özelliğini gösteren önemli parametreleri konusunda eksikliklerini gördüm. Bu parametreleri hem kendi öğrencimize, hem de meraklılarına anlatmak için bu çalışmaya başlandı. Umarım istediğiniz ve beklediğiniz bilgilere ulaşırsınız.
Biliyorum ki; en fazla bir yıl sonra, burada yer alan bilgiler bayağı eskimiş olacaktır. Bilişim dünyasında bir eserin, antika olması için çokça zaman geçmesine gerek yok. Bu yüzdende biz bilgisayarcılar şanslıyız.

Kitabın yazımı sırasında üstün hoşgörü ve sabır gösteren eşime ve beni rahat bırakmasa da, bir şeylerini çaldığıma inandığım biricik kızıma çok teşekkür ediyorum.


Ebubekir YAŞAR
[email protected]

Okuyucu Yorumları