Chrome Web Mağazası'nda yayınlanan eklentiler için yepyeni bir dönem, iki yeni rozetle birlikte başladı

Google, insanların güvenilir geliştiricilerin en iyi Chrome eklentilerini daha kolay bulabilmeleri için Chrome Web Mağazası'nda iki yeni rozet kullanmaya başladı.

Chrome eklentileri için yepyeni bir dönem başladı

Google, Chrome web mağazasında iki yeni rozeti kullanmaya başladı. Chrome eklentilerinin yanında çıkan iki yeni rozetten biri Öne Çıkan, diğeri ise İyi Yayıncı adını taşıyor ve her ikisi de artık Chrome Web Mağazası'nda görülebiliyor. Bu rozetler, kullanıcıların güvende kalmasına ve en iyi eklentileri daha kolay bulabilmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Google, Öne Çıkan rozetinin teknik olarak en iyi eklentileri sunan ve harika bir kullanıcı deneyimi vaat eden yayıncılara verildiğini söylüyor. Google, bir rozet vermeden önce eklentileri manuel olarak değerlendiriyor ve en son platform API'lerini kullanıp kullanmadıklarını kontrol ediyor.

İyi Yayıncı rozeti ileyse kullanıcılar, belirli yayıncıların kimliklerinin doğrulandığını görebilecekler. Rozeti alan kişilerin ayrıca Google hizmetlerinde sürekli olarak olumlu bir geçmişe sahip olmaları ve Geliştirici Programı Politikası ile uyumlu oldukları gösteriliyor.

Google, rozetlerin hiçbirinin yayıncılar tarafından satın alınamayacağını söylüyor. Bunları almak için yayıncıların destek sayfası aracılığıyla başvurmaları ve eklentileri aday göstermeleri gerekiyor. Böylece Google tarafından bağımsız olarak incelenen rozet başvuruları, kullanıcıları güvende tutmada ve en iyi eklentileri kullanabilmelerinde etkin olacaklar.