Google Chrome, "güvensizlikte" bir numarayı yine kimseye kaptırmadı

Google Chrome, rakiplerinin önünde, açık ara liderliğini sürdürüyor. Ama bu seferki liderlik, hiç de övünülecek bir konuda değil...

Chrome, "güvensizlikte" bir numarayı kimseye kaptırmadı

Yeni yayınlanan bir güvenlik raporu, Google Chrome’un potansiyel güvenlik açıklarıyla dolu olduğu ve milyonlarca internet kullanıcısını tehlikeye attığını iddia ediyor.

Atlas VPN'in VulDB güvenlik açığı veri tabanı tarafından sağlanan verilere atıfta bulunan yeni araştırması, Google'ın ünlü tarayıcısının 2022 yılı içerisinde keşfedilen 303 güvenlik açığına sahip olduğunu ve toplam 3.159 kümülatif güvenlik açığıyla tüm zamanların lideri olduğunu iddia ediyor. Dahası, günümüzde en yaygın olarak kullanılan tarayıcılar arasında, Ekim 2022'de keşfedilen yeni güvenlik açıklarına sahip olan tek tarayıcı da Chrome. Raporda, Mozilla'nın Firefox tarayıcısının 2022'de şimdiye kadar 117 güvenlik açığı gördüğü, Microsoft Edge'de ise bugüne kadar 103 açık keşfedildiği belirtildi.

Öte yandan Apple'ın Safari'si “yılların en düşük güvenlik açığı sayılarından bazılarına” sahip oldu. Dünyanın en büyük ikinci tarayıcısı yılın ilk dokuz ayında 26 belgelenmiş güvenlik açığına sahipti. Opera'nın bu yıl belgelenmiş sıfır güvenlik açığı ve toplam 344 kusuru var.

Şirket, kullanıcıların güvende kalmak için tarayıcılarının her zaman güncel olduğundan emin olmaları ve hangi eklentileri kuracaklarını seçerken çok dikkatli olmaları gerektiğini söylüyor. Dahası, her zaman kimlik avına karşı dikkatli olmalılar. Çünkü siber suçlular, tarayıcılardaki çeşitli kusurlardan yararlanabilen kötü amaçlı kod dağıtmak için genellikle bu iletişim kanallarını kullanıyor.