Çinli BYD, saatte 350 Km hız yapabilen elektrikli süper otomobili U9'u tanıttı

Çinli otomobil üreticisi BYD, yeni bir süper otomobil tanıttı. Saatte 350 km hıza çıkabilen U9 isimli araç, Avrupalı lüks/süper otomobil rakiplerini çok üzebilir.

Çinli BYD, saatte 350 Km hız yapabilen elektrikli süper otomobili U9'u tanıttı

Süper otomobiller, sadece ultra zengin kesime hitap eden ve çok az sayıda üretilen lüks araçlar ancak otomobil üreticileri için aynı zamanda birer prestij modeli olarak kabul ediliyorlar. Elon Musk'ın Tesla markasını onurlandırmak için uzaya bir spor otomobil modeli olan Tesla Roadster'i göndermesi gibi, diğer markalar da kendi spor otomobil modelleriyle markalarının değerini artırma peşindeler.

Çinli otomobil üreticisi BYD de şimdi elektrikli bir süper otomobil tanıtarak otomotiv piyasasındaki iddialı olduğunun altını çizmek istedi.

BYD'nin 0'dan 100 kilometre hıza sadece 2,36 saniyede çıkabilen, tamamen elektrikli süper otomobil modeli aynı zamanda saatte 350 kilometre azami hıza ulaşabiliyor ki bu Avrupalı rakipleri Ferrari ve Lamborghini'nin bazı modellerinin limitlerinden daha yüksek bir hız. Üstelik otomobil elektrikle çalışıyor.

U9 ismini alan araç, BYD'nin YANGWANG adlı prestijli alt markası altında piyasaya sürülecek. Her şey yolunda giderse, teslimatların 2024 yazında, yaklaşık 235 bin dolar fiyatla başlaması bekleniyor.

YANGWANG U9 1.300 beygir gücüne ve 1.680 Newton-metre maksimum torka sahip. Bu türden birçok süper otomobil gibi, araç da güçlü ama süper hafif bir malzeme olan karbon fiberden yapılmış bir kasaya sahip

Bu muazzam güce ulaşmak için elektrik motorunun aşırı ısınma problemi de olabilir. BYD bunun üstesinden gelmek için U9'un "termal yönetim sistemini yüksek sıcaklıklara daha iyi dayanacak şekilde ayarladığını" söylüyor. Bu, ısı dağılımını artırmak ve sürtünmeyi azaltmak için tasarlanmış 12 aerodinamik özelliği içeriyor.

Araç sadece teknik özellikleriyle değil, tasarım olarak da güçlü hatlara sahip ve dünya çapında büyük beğeni toplaması bekleniyor.