Çinli hacker'ın saldırısını videoda izleyin

Çinli hacker'ların devlere nasıl saldırdığını canlı canlı izlemek ister misiniz? İçeride...

İşte böyle saldırıyorlar!

Çinli hacker'ların ve Çin'in ABD'yi gözüne kestirdiği konusundaki şüpheler, YouTube'da ortaya çıkan bir video ile ortadan kalkmış oldu.

Güvenlik şirketi Mandiant, Çinli hacker grubu APT1'in 150'ye yakın Amerikan kuruluşundan "terabaytlarca veri" çalmayı başardığını iddia ediyor. Detaylarını bu sayfada görebileceğiniz APT1'in saldırılarına yönelik kanıtlar arasında Mandiant'ın ortaya çıkardığı bir video da bulunuyor.

Videodaki görüntülerde, APT1'in saldırısı, sesli anlatımla canlı olarak görünüyor. Son derece teknik işlerin olup bittiği videoda hacker'ın PC'lere girebilmek için çeşitli yöntemlere başvurduğu gözleniyor. Bunlar arasında "SalaryAdministrationPolicy.zip" gibi şüphe çekmeyen ek dosyalara sahip e-postalar göndermek de var. Hacker'ın 2011'de Çin hacker'larla anılan Htran adındaki yazılımı kullanması da dikkat çeken detaylardan. Bu yazılım, hedefteki bir bilgisayarı uzaktan izlemeye yarıyor.

Hacker'ın kullandığı GetMail adındaki diğer bir araç ise, hedef bilgisayardaki e-posta arşivlerini indirmeye izin veriyor.

Çinli hacker'ın saldırı denemelerini videomuzda izleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları