Çinliler yeni iPad'i istemiyor

Dünyanın hemen her yerinde büyük ilgi gören yeni iPad, bu ülkede beklediğini bulamadı!

Yeni iPad'i istemediler

Yeni iPad'in Çin'de piyasaya çıkması için bekleyiş sürüyor, ancak Proview ile Apple arasındaki kimin iPad isim hakkına sahip olduğuna dair çekişme ve bunun yarattığı gecikme, cihazın bu pazardaki satışını olumsuz etkileyebilir.

Yeni tableti satın almak isteyen pek çok tüketici, Çin'deki lansmanı beklemeden cihazlarını Hong Kong'dan satın aldılar. Ancak China Daily'nin haberine bakılırsa Apple satıcısı Li Hai'ye göre bu sefer satışlar eski sürümlere göre daha düşük.

Li "Müşterilerin tutumu eski sürümlerdeki kadar heyecanlı değil" diyor. Müşteriler yeni tableti iPad2'den daha ağır buluyorlar ve yeni sürümde çok büyük yenilik görmüyorlar. Retina Display dışında cihazın en büyük yeniliği olan 4G sadece ABD'de çalışıyor.

Ayrıca yeni iPad'in Çin'deki fiyatının Hong Kong'dakinden daha yüksek olacağı da gelen haberler arasında.

Proview ile Apple arasında iPad'in isim hakkı dava konusu olunca cihazın Çin'deki satışı gecikmişti. Haberlere göre Apple, Çinli firmaya 60 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti. Proview CEO'su, konu hakkında çok ses getiren bir açıklama yapmış ve Apple'ın patronu Tim Cook'a parayı bulmak için kendi cüzdanına bakmasını önermişti.

Yeni iPad gelecek haftadan itibaren Çin'de satışa sunulacak. Çin yanında Hong Kong ve Tayvan'ın da dahil olduğu Pazar, Apple'ın satışlarının %20'sini oluşturuyor.

Okuyucu Yorumları