"Dünya'nın en hızlı ayakkabısı" ile yüzde 250 daha hızlı yürümek mümkün

"Dünya'nın en hızlı ayakkabısı" olarak tanıtılan Moonwalker, normalden 2,5 kat daha hızlı yürümenizi sağlayacağını iddia ediyor.

Dünya'nın en hızlı ayakkabısı ile tanışın

Yürümeyi seviyorsanız ancak aceleniz varsa, Pittsburgh merkezli yeni şirket Shift Robotics'in yürümenin yavaşlığına bulduğu çözüm işinize yarayabilir. Moonwalker adı verilen elektrikli, tekerlekli akıllı ayakkabılar, yürüme hızınızda %250 artış vaat ediyor.

İlk bakışta, bunların bir tür tuhaf tekerlekli paten olduğunu düşünebilirsiniz, ancak şirket, yeni bir ürün olduklarını ve "dünyanın en hızlı ayakkabıları" olarak adlandırılmayı hak ettiklerini söylüyor. Ayakkabılar, normal ayakkabılarınıza bağlanıyor. Her bir ayakkabı, normal bir yürüyüş hareketini sağlamak için menteşeli bir tasarıma sahipken, sekiz motorlu tekerlek sizi kendi başınıza gidebileceğinizden daha hızlı hareket ettiriyor.

Moonwalker'ların hareket halindeki video görüntüleri, ayakkabıların bilimkurgu ürünleri gibi görünmesini sağlıyor. 11 km/s azami hıza, ortalama 10,5 km menzile ve 2 kg ağırlığa sahipler.

Shift, Moonwalker'ları Kickstarter ile finanse ediyor ve bu yüzden normalde geçerli olan uyarıları tekrar etmekte fayda olabilir. Tüm kitle fonlaması projeleri zamanında ve beklendiği gibi teslim edilmez. Ayakkabılar standartlara göre çok daha pahalı bir fiyata sahip. En erken destekleyiciler için fiyat 1.099 dolar olarak belirleniyor. Kickstarter şimdiden 200.000 doları geçti ve başlangıçtaki 90.000 dolarlık hedefinin oldukça üzerine çıktı.

Ayakkabılar, hareketlerinize uyum sağlamak için tasarlanmış bir yazılıma sahip. Elektronik bir fren, merdiven çıkmak gibi gerekli durumlarda tekerlekleri kilitliyor. Fren, sağ ayağın belirli hareketleri ile tetikleniyor. Eğitici bir video, yeni Moonwalker ayakkabılarınızı kullanmaya başlarken yardımcı oluyor.