Deadpool, yine köşe oldu: Ünlü aktörün başına talih kuşu bakın nasıl kondu...

Deadpool gibi önemli filmlerin yıldızı Ryan Reynolds, hissedarı olduğu şirketin dev bir alıcıya satılması sonrasında büyük bir servetin sahibi oldu.

Deadpool yıldızı Ryan Reynolds, bir kez daha "köşe oldu"

Deadpool'un yıldızı Ryan Reynolds, ekrandaki oyunculuk performanslarıyla hiçbir ilgisi olmayan akıllı yatırımlarla muazzam gelirler kazanan ünlülerin arasında yer alıyor. Ve şimdi, ABD'deki bir telekomünikasyon firmasının, Kanadalı aktörün hissedarı olduğu daha küçük bir telefon şebekesini satın almayı teklif etmesi ile beraber 300 milyon doların üzerinde komisyon almaya hazırlanıyor.

Galler futbol takımı Wrexham AFC'nin de ortak sahibi olan aktör, 2020'de ortak sahibi olduğu bir içki markasını da 610 milyon dolara satmıştı. Ayrıca bütün bu yatırımlarının yanı sıra halen dünya çapında en çok kazanan aktörlerden biri olarak filmlerde rol almaya devam ediyor.

ABD'deki en büyük ikinci cep telefonu operatörü T-Mobile'ın Reynolds'un yatırım yaptığı bir şirketi satın almayı kabul etmesinden sonra Hollywood yıldızının büyük bir gelir elde etmesi bekleniyor. Reynolds, T-Mobile ile yapılan 1.35 milyar dolarlık anlaşmaya dahil olan daha küçük telekomünikasyon şirketi Mint Mobile'ın %25 hissesine sahip.

Dünya'nın en çok kazanan ikinci aktörü

Reynolds oyunculuk kariyerine 1990'larda başladı ve Deadpool, Hitman's Wife's Bodyguard, The Adam Project ve Free Guy gibi filmlerde rol aldı.

Forbes'in bildirdiğine göre, film başına düzenli olarak 20 milyon doların üzerinde para kazanarak Dwayne "The Rock" Johnson'ın ardından, 2020'de dünyanın en çok kazanan ikinci aktörü oldu.

Ryan Reynolds - Deadpool

2018'de gündüz sohbet programı Live with Kelly and Michael'a verdiği bir röportajda, 1991'de gazete dağıtan bir yan işi olan bir genç olarak ilk oyunculuk işini anlattı. O rol için 150 dolar aldığını söyledi.

Reynolds, “Benim için, bu ücret bir gajilyoner olmak gibiydi” dedi ve devam etti: “Günde 150 dolar almak gerçek bir rüya gibiydi.

2021'de, uzun süredir devam eden kült komedi dizisi It's Always Sunny in Philadelphia'nın ortak yaratıcısı Rob McElhenney ile birlikte Wrexham United AFC'yi 2,5 milyon dolarlık bir anlaşmayla satın aldı.

Reynolds, oyunculuk dışı projelere yatırım yapan birçok ünlüden sadece biri.

Ashton Kutcher'ın Uber, Skype ve Airbnb'de hisseleri olan bir risk sermayesi firmasının sahibi olduğu biliniyor. Diğer örneklerin arasında Reddit’in yatırımcıları olan Snoop Dogg ve Jared Leto gösterilebilir.